loader
Foto

Galerie foto

Echipa TVR Internaţional, alături de refugiaţii din Ucraina

Echipa emisiunii „La un pas de România” de la TVR Internaţional s-a deplasat, timp de câteva zile la graniţa de nord a ţării, alături de refugiaţii care intră în ţara noastră prin punctele de trecere a frontierei de la Sighetul Marmaţiei şi Halmeu.

 

La un pas de România

În contextul războiului din Ucraina, conflict în care au de suferit şi etnicii români din ţara vecină, echipa TVR Internaţional, formată din Aura Dobre, producător, Rudolf Szilágyi – director de imagine şi Marius Stanciu- maestru de sunet, şi-a propus să realizeze o serie de reportaje având ca subgeneric „La un pas de... război”, în judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Reportajele vor face cunoscute poveşti ale cetăţenilor ucraineni – de etnie română, ucraineană, maghiară, care sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi chiar familiile pentru a se refugia din calea războiului. De asemenea, etnici ucraineni din satele româneşti de lângă graniţa cu Ucraina, care au rude pe malul drept al Tisei, precum şi autorităţi sau asociaţii care se implică în sprijinirea refugiaţilor vor oferi informaţii despre situaţia din regiune.

Reportajele reunite sub genericul „La un pas de România” - „La un pas de... război” vor fi difuzate în grila de primăvară a TVR Internaţional.

„La un pas de România” este singura emisiune de televiziune din ţara noastră dedicată comunităţilor istorice de români din jurul României, care a inclus, de-a lungul celor 10 sezoane de până acum, reportaje despre problemele cu care se confruntă comunităţile istorice de români din Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria: drepturi, învăţământ în limba română, biserică, presa scrisă în limba română, radio şi televiziune în limba română, manifestări tradiţionale şi chiar monografii ale zonelor locuite de români.

 

 

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri