loader
Foto

E obositor să fii obosit!

Luni, 10 iunie, ora 19:00, în direct, la TVR Internațional, urmărim o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre cum ne pregătim mintea, trupul și sufletul pentru vacanță și ce soluții există pentru tratarea cancerelor la copii.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* E obositor să fii obosit!

Invitat: dr. Alina Epure, nutriţionist
.
(w882)Alimentația dictează sănătatea sau suferinţa principalelor sisteme ale corpului deci, atenţie când mergem într-un concediu all-inclusive. Suntem obosiţi înainte și după vacanță? Aflăm cum ne pregătim mintea, trupul şi sufletul pentru vacanță.

* Soluţii terapeutice în cancerul copilului şi adolescentului

Invitat: din Timișoara, prof. dr. Teodora Smaranda Arghirescu, medic primar pediatrie, oncohematologie pediatrică, specialist oncologie medicală, șef Secţie Pediatrie 2, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Țurcanu”
.
(w882)Incidența cancerelor la copii este mică dar există. Satisfacţia e când tragi linie după ani și vezi că mare parte din ei trăiesc. Copiii cu cancer se vindecă în proporție de peste 85%. E extraordinar când vezi că devin adulți, se căsătoresc și vin să le tratezi copiii.”, declară invitată noastră care, în urmă cu 24 de ani, a făcut parte din echipa care a realizat primul transplant de măduvă din România.
.
(w882)***

Moderator Ana Maria Ghiur
Jurnalist tv Lucian Băbeanu
Documentarist Giorgiana Șușurincă
Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitat: Cassian Maria Spiridon -poet, eseist, critic literar, jurnalist de presă scrisă şi televiziune şi, de 30 de ani, director al revistei “Convorbiri literare” Filiala Iaşi, membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 2009 este şi preşedinte al Filialei Iaşi)

’’Poezia este emoţie pură. Este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul’’. Cassian Maria Spiridon a ales să fie un om onest, discret, eficient, dedicat vocaţiei sale de intelectual. Anul viitor se împlinesc 30 de ani de când a fost ales în unanimitate ca director al revistei ’’Convorbiri literare’’ de la Iaşi. O publicaţie de renume care poate intimida prin notorietate, la care au publicat cei mai importanţi scriitori şi critici literari din istoria României. Tocmai de aceea, asumatea acestui rol, nu l-a speriat pe Cassian Maria Spiridon (din latinescul cassios, însemnând ’’neînfricatul’’) ci, dimpotrivă, i-a insuflat nu doar un cult al responsabilităţii dar şi al continuităţii. Volumele de poezie scrise de Cassian Maria Spiridon sunt traduse în peste 20 de limbi. În cariera sa a primit peste 25 de premii, diplome, distincţii şi brevete relevante printre care amintim doar Premiul ’’Mihai Eminescu’’ acordat de Academia Română, două premii ale Uniunii Scriitorilor pentru Eseu, Premiul Internaţional de Poezie acordat în 2018 în cadrul Festivalului de Poezie Li Bai-Du Fu de la Tianshui/China şi Ordinul ’’Meritul Cultural’’ în grad de ofiţer, acordat în 2004 de preşedinţia României.

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

(redifuzare)

10:50 Vedeta familiei

*Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu şi Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia.

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(redifuzare)

 
Turismul rural, model de dezvoltare al satului românesc

Vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Investiți în România!" la TVR Internațional, marți, 30 iulie, de la ora 21:00.

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: duminică, 28 iulie 2024

În ediția de luni, 29 iulie, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflăm despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

 

#tvri