loader
Foto

Galerie foto

Dr. Vlad Schlezak, între medicină şi pictură, miercuri la “Lumea şi Noi”

Miercuri, 27 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional a fost prezent doctorul Vlad Schlezak, care lucrează ca psihiatru clinic în cadrul Spitalului Luton, dar îşi cultivă cu seriozitate pasiunea pentru pictură.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dr. Vlad Schlezak s-a născut în Cluj-Napoca, unde a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie. A plecat în străinătate în 2007, iar Marea Britanie a fost mai degrabă o întâmplare. Putea, la fel de bine, să aleagă Germania, Franţa sau Spania. Şi nu a plecat din ţară din cauza banilor, ci din cauza lipsei de apreciere profesională şi a insatisfacţiilor, tot profesionale, în ciuda muncii depuse „cu vârf şi îndesat”.

(w882) Dr. Vlad S

În Anglia a găsit un sistem sanitar total diferit de cel românesc. Cu toate acestea, fiind o persoană uşor adaptabilă şi determinată să-şi îndeplinească obiectivele, s-a acomodat rapid. În prezent, dr. Vlad Schlezak lucrează ca psihiatru clinic în cadrul Spitalului Luton, fiind interesat în reducerea stigmatizării asociate cu sănătatea mintală și promovarea modelului bio-psiho-socio-spiritual de recuperare de sănătate. De asemenea, colaborează cu mai multe clinici particulare de specialitate din Marea Britanie.

(w882) Dr. Vlad S

În perioada 2009-2013, dr. Vlad Schlezak, ca vicepreşedinte al Asociaţiei Medicilor Români din Marea Britanie (SMR-UK), a fondat departamentul „Artă şi Medicină” în scopul de a promova arta prin medici. În această perioadă, a organizat expoziţii de artă pentru medici, în colaborare cu Ambasada României la Londra, Institutul Cultural Român și SMR-UK.

În 2013, i-a fost acordată diploma „Ambasador” pentru contribuția remarcabilă la promovarea imaginii României în Marea Britanie prin intermediul artei şi medicinei.

(w500) Dr. Vlad S

Vlad Schlezak a organizat mai mult de 20 de expoziţii, dintre care ultimele şase au fost la Londra. În 2014 a lansat o platformă online pentru a promova artişti creştini. Prima expoziţie "Schlezak și prietenii", a avut loc la Londra în noiembrie 2014.

Reportaj de Irina Ifrimache si Sorin Chivulescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:45 Omul anului

*Reportaje-portret

Episodul 1 şi Episodul 2

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri