loader
Foto

Galerie foto

Două românce în lumea modei din New York, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 27 iunie, de la ora 22.00, TVR Internaţional  v-a invitat pe catwalk, în lumina reflectoarelor pentru a descoperi povestea din spatele unei colecţii vestimentare realizate de două românce la New York.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Un podium. I se spune catwalk. O legendă. Lumina reflectoarelor explodează. Trec și se petrec creații vestimentare. Fiecare este concepută și realizată ca un obiect de artă. Te răpesc din viața de zi cu zi și te duc în viața de vis cu vis. Asta ți se întâmplă oriunde ai fi, la Paris, la Roma, la New York.

Dacă ești la New York, află că miracolul acesta a avut loc și datorită româncelor Daniela Codarcea Kamiliotis, al cărei destin de designer s-a împletit cu al lui Ralph Lauren, și Oana Botez, scenograf și designer de costume pentru spectacole de teatru.

Ne-am întâlnit cu Daniela Codarcea Kamiliotis (foto) în faţa unuia dintre magazinele de modă de lux din centrul New York-ului. Acum ea face parte din conducerea echipei de designeri care lucrează pentru Ralph Lauren, unul dintre renumiţii creatori de modă.

(w882) 2 Daniela

Daniela ne-a dezvăluit cum se lansează o tendinţă în designul vestimentar de lux şi cum se promovează un mod de viaţă. A lucrat la Teatrul Giuleşti şi avea tot ce îşi dorea în România, dar a preferat să plece din ţară ca să găsească libertatea spirituală. A obţinut o bursă în America, a avut profesori cunoscuţi şi apoi, printr-un concurs de împrejurări, a fost angajată la compania lui Ralph Lauren.

Cu ceva timp în urmă a început să picteze pereţii casei sale din Connecticut, care atrage mulţi turişti. Îşi aduce aminte cu nostalgie de părinţi şi de profesorul ei, Sorin Dumitrescu.

Am plecat din apartamentul Danielei, aflat la mare înălţime, într-un complex de zgârie-nori, şi am ajuns în zona Fashion District din New York, unde ne conduce Oana Botez (foto), scenografă şi creatoare de costume de teatru, operă şi balet.

(w882) 2 Oana Bot

Aici este unul dintre locurile cheie unde se găsesc nenumărate materiale şi decoraţiuni pentru toţi cei care lucrează în industria modei sau a spectacolului. În urmă cu 13 ani, Oana a venit în New York şi a urmat cursurile unei universităţi de profil. Ea ne-a vorbit despre cum s-a integrat în societatea New York-ului, despre concepţia grafică a pieselor la care a lucrat şi cât de apreciaţi sunt în America, marii regizori români: Ciulei, Pintilie, Andrei Şerban sau Gabor Tompa, care predă în San Diego, California.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri