loader
Foto

Galerie foto

Două filme din anii ’70, în weekend la TVRi

Sâmbătă și duminică, de la ora 23.00, TVR Internațional a programat două filme românești ale anilor ’70, producții emblematice ale cinematografiei noastre: “Duios Anastasia trecea” și “Casa de la miezul nopții”.

 

Filmul românesc la TVRi

Sâmbătă, 9 februarie, telespectatorii TVRi au întâlnire cu Anda Onesa și Amza Pellea, protagoniștii filmului “Duios Anastasia trecea”, o producție a anului 1979, în regia lui Alexandru Tatos.

Filmul este o dramă care spune povestea verii anului 1944. Într-un sat de pe malul Dunării, la graniţa cu Iugoslavia, ecourile războiului abia dacă se aud. Dar dincolo de aparenta linişte, lupta partizanilor români şi iugoslavi împotriva armatelor hitleriste este pe viaţă şi pe moarte. Ordinul este ca orice partizan prins să fie omorât, iar cadavrul său să zacă neîngropat pe uliţă drept exemplu. Primarul satului veghează ca această dispoziţie dată de nemţi să nu fie încălcată. Tânăra învăţătoare Anastasia crede că mai presus de orice se află datina şi că mortul trebuie îngropat creştineşte, chiar dacă pentru asta trebuie să plătească ea însăşi cu viaţa.

(w882) Duios Anas

Duminică, 10 februarie, de la ora 23.00, este programat filmul “Casa de la miezul nopții”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, cu Alexandru Repan, Valeria Seciu și Violeta Andrei în rolurile principale.

Lansat în 1976, filmul este o dramă emoționantă. În noaptea de Revelion, pilotul Dan îşi întâlneşte într-o cabană fosta soţie, pictoriţa Delia. Deşi fiecare vine însoţit de noul partener, se simt tulburaţi de un trecut încă viu, pe care-l rememorează cu nostalgie.

(w882) Casa de la

8:00 Weekend matinal

*Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri