loader
Foto

Galerie foto

Documentarul „Căsătoriţi la Revoluţie”, premiat în Italia, luni la „Lumea și noi”

Luni, 28 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internațional pătrundeți în culisele celei de-a șasea ediții a a Festivalului de Film Românesc Procult, care s-a desfășurat în perioada 25-29 noiembrie la Roma.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe parcursul celor cinci zile ale festivalului, publicul român și italian din Roma au asistat la proiecția a peste zece filme românești ale unor tineri regizori români multipremiați în cadrul numeroaselor concursuri internaționale

Echipa TVR 1, formată din Cristina Ţilică - producător TVR 1, Coruţ Andrei Mircea şi Vlad Micu - directori de imagine, Dragoş Smărăndescu şi Mihaela Vişan - editori imagine, Tudor Stănescu - regizor muzical, Cornel Ciuleanu şi Florin Tăbăcaru - maeştri de sunet, a obţinut premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de Film Românesc ProCult din Italia pentru filmul „Căsătoriţi la Revoluţie”.

(w882) Căsători

Filmul documentar, difuzat anul trecut pe TVR 1, prezintă povestea unui cuplu care s-a căsătorit sub gloanţele Revoluţiei şi a aniversat nunta de argint la 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Pentru românii stabiliți în Italia, ProCult Film Festival este o bucățică de “acasă” și aceasta bucățică înseamnă, regizori, actori și povești de viață românești.

(w500) Premiu Cri

Marele trofeu al festivalului - Premiul Metamorfoze pentru cel mai bun lung metraj a fost acordat filmului „Poziția Copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Secţiunea de scurtmetraj a Festivalului de Film Românesc Procult a fost câştigată de "Strada drapelului nr. zero" de Anca Oproiu, iar Premiul Special al Juriului a revenit peliculei "QED" de Andrei Grusznicki.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală ProEvent împreuna cu Ambasada României în Italia, Academia Romana din Roma, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

(w882) Festivalul

Realizator Cristina Țilică

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

O istorie care nu se învaţă la şcoală

Seria Primavara crestina-puterea credinței-preotul Gheorghe Coman

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

1:10 De ce-aş citi?

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri