loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Dermato-estetica și sănătatea pielii

Marți, 12 iulie, de la ora 19.00, la TVR Internaţional v-am invitat să urmăriți o ediție  de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Măriuca Mihăilescu

* Dermato-estetica și sănătatea pielii

Invitată: prof. dr. Olga Simionescu, șef Clinică Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina

Estetica medicală  este ramura dermatologiei care se ocupă de proceduri minim invazive cu scopul de a  îmbunătăți și reda aspectul normal al pielii. Astfel, se pot preveni şi trata semne vizibile pe faţă şi corp, cauzate de stres sau de trecerea timpului.

(w882)

Ajustarea şi chiar estomparea imperfecţiunilor conduc la creşterea încrederii de sine. Succesul tratamentelor estetice se obține și cu adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Astfel, putem încetini apariţia semnelor îmbătrânirii pielii, renunțând la fumat, alimentaţie nepotrivită, expunerea prelungită la soare sau la raze UV artificiale. Și câmpurile electromagnetice (telefonia mobilă, wi-fi...) pot dăuna sănătății pielii. Tratamente cu laser, corectarea ridurilor cu botox, PRP sau “Terapia vampir”, tratarea cicatricilor post acneice, a vergeturilor, a laxității pielii lipsită de fermitate, tratamentul transpirației excesive, scoaterea tatuajelor cu laser sunt printre cele mai cunoscute proceduri de Dermato-estetică. O ediție în care aflăm ce putem face pentru a ne simți bine în pielea noastră!

(w882)

* ECMO, procedura care salvează vieţi

Invitat:

Din SUA: prof. dr. Theo Trandafirescu, specializare medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, vicepreședinte Societatea Americană Federală de Cercetare

(w882)

Dorul este o afecțiune de care suferă diaspora românească, milioane de români printre care și dr. Theo Trandafirescu care trăiește în America cu nostalgia magiei Mării Negre din Constanța. Este membru al Asociației Medicilor Români din New York și predă la Facultatea de Medicină Mount Sinai. Printre procedurile care pot salva viețile pacienților cu insuficiență respiratorie sau cardiacă se numără ECMO iar invitatul nostru ne spune când se recomandă această intervenție și ce riscuri implică.

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnaliști Dan Cadar și Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuța

*Credit foto  Monica Ancuța

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 

#tvri