loader
Foto

Galerie foto

Recomandări de vacanţă la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Specialiştii invitaţi la "Un doctor pentru dumneavoastră" discută despre problemele medicale de vacanţă, în direct, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVRi şi online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 18 iunie 2018

TERAPIA DURERII

Invitat: conf.dr. CARMEN ORBAN, medic primar anestezie și terapie intensivă, manager Institutul Clinic Fundeni

Pentru a supraviețui, organismele vii și-au creat un sistem de receptori specifici care răspund la diferite praguri de stimulare prin ceea ce numim noi durere. În funcție de semnalele trimise de acești receptori către creier apar simptome pe care le cunoaște toată lumea. Încă din cele mai vechi timpuri, pentru a se ameliora aceste răspunsuri, se folosesc anestezice, obținute din plante sau substanțe de sinteză. Însă durerea nu se tratează doar cu acestea, ci cu diverse metode moderne, alopate și complementare.

HELIOTERAPIA

Invitat: prof. dr. GELU ONOSE, medic primar Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, șef Clinica de Recuperare Neuro-musculară, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, Preşedinte de Onoare Executiv al Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie

Dacă Soarele nu ar fi apărut pe cer, nici viața pe Pământ nu ar fi existat. Sursa de căldură și energie este vitală pentru buna funcționare a organsimelor vii și de menținere a sănătății. Băile de soare sau helioterapia este o metodă terapeutică recomandată nu numai pentru sinteza vitaminei D, ci şi în tratarea unor afecţiuni de natură fizică sau psihică. Vitamania D protejează întregul organism, ajută la creşterea imunităţii şi neutralizează temuţii radicali liberi.

Moderator: dr. Pavel Gabriel

(w882)


MARȚI, 19 iunie 2018

IMPLANTUL DENTAR – întrebări frecvente

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Stomatologia modernă a evoluat atât de mult încât oricine are nevoie absolută sau își dorește o dentiție corectă și estetică, indiferent de boala pe care o are, își poate îndeplini visul. Din fericire, noile metode permit implantarea dinților, rapid și eficient, în condiții mai puțin stabile ale sănătății corpului, cum ar fi bolile cardiovasculare sau osoase.

Moderator: Ana Maria Ghiur


MIERCURI, 20 iunie 2018

SOARELE, PRIETEN SAU DUȘMAN

Invitat: dr. GLORIA SUCIU, medic primar dermatologie, Spitalul Clinic Colentina

Fără soare, viața noastră ar putea dispărea iar beneficiile acțiunii razelor sale sunt extraordinare pentru menținerea sănătății. Există, însă, și efecte adverse, uneori chiar grave, mai ales atunci când ne expunem în orele de maximă activitate solară. Folosirea factorului de protecţie pe care trebuie să îl aplicăm pe piele este încă un subiect controversat, mai ales dacă se pune problema substanțelor din care sunt produse. O cremă nepotrivită, în prezența temperaturilor ridicate, se poate transforma într-o problemă gravă la nivelul pielii, din cauza descompunerii componentelor sale. Verificarea alunițelor și a petelor este recomandată înainte de expunerea la soare.

RECOMANDĂRI DE VACANȚĂ

Invitat: dr. RUXANDRA CONSTANTINA, medic specialist medicină de familie și apifitoterapie

Dintotdeauna, organismul uman a reacționat prin modificări fiziologice și psihice atunci când își schimbă rutina și ambianța de zi cu zi. Este o formă de stres. Pentru unii el poate fi pozitiv, constructiv și benefic pentru sănătatea individului, însă pentru alții poate fi o sursă de apariție a unei mari diversități de boli. Pentru evitarea acestei situații, trebuie să ne gândim preventiv la faptul că ne confruntăm cu microorganismele, cu accidente mai mult sau mai puțin grave și lista continuă. Despre imprevizibilul de care ne putem lovi în drumurile noastre în vacanță este bine să ne informăm din timp.

Moderator: dr. Pavel Gabriel


JOI, 21 iunie 2018

CALEA SPRE ARMONIE

Invitat: dr. TEODOR COLDEA, medic primar medicină sportivă, competenţă în acupunctură şi medicină ayurvedică

Buna funcționare a organismului în mediul său de viață, îndiferent de condiții, este dată de echilibrul intern al proceselor fiziologice. Este vorba de homeostazia fizică, biologică, psihologică și spirituală, un fenomen esențial pentru sănătatea și împlinirea individuală. Orice modificare care apare în acest echilibru duce la pierderea armoniei și a individului în fața bolilor. Haideți să descoperim împreună Calea spre Armonie.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Producător Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri