Discover Romania: "Zbor spre libertate", noi portrete ale artiștilor
sâmbătă, 10 martie 2018
Grila de primăvară aduce la TVR Internaţional și TVR MOLDOVA noua serie DISCOVER ROMANIA - ARTIŞTI PENTRU ETERNITATE. Cele cinci noi portrete sunt difuzate începând din 12 martie.
Eiffel Pittis
Alte legături
Discover Romania

Seria “ARTIȘTI PENTRU ETERNITATE” - un regal al destinelor care au marcat viața teatrului, filmului și muzicii românești

„Între proiecție și realitate am construit acest discurs cinematografic în care se armonizează excepționalele mărturii ale acestor arhitecți ai imaginarului cu fragmente din repertoriul lor artistic. Orice astfel de întâlnire va fi aparținut deja memoriei colective și fiecare  secundă trăitoare devine un gând viu în lupta cu timpul”Cecilia Melinescu, producătorul emisiunii DISCOVER ROMANIA.

Luni, 12 martie

Vasilica Tastaman – „Confesiune pentru eternitate”

(w500) VT

Spumoasă şi tumultoasă precum şampania, Vasilica Tastaman a cucerit publicul prin râsul şi mimica sa inconfundabile. Considera că, în devenirea ei ca artistă, a fost binecuvântată de pronia cerească, întrucât a reuşit să treacă, uşor ca un fulg, peste toate etapele.

Marți, 13 martie

Florian Pittiş - „Zbor spre libertate”

(w640) PittiÈ™

Spontan, perfecţionist, cu un fin simţ al umorului şi o voce inconfundabilă, idol al multor generaţii de tineri, Florian Pittiş rămâne în amintirea publicului prin nonconformismul său şi prin libertatea pe care şi-a asumat-o, ca mod de viaţă.

Miercuri, 14 martie

Rodica Tapalagă – „Lupta actorului cu sine însuşi”

(w640) rodica tap

Rodica Tapalagă se simţea împlinită numai atunci când se afla pe scenă. De acolo îşi lua toată energia şi forţa.  De altfel, întreaga viaţă şi-a dedicat-o scenei şi construirii unor personaje tulburătoare, prin complexitatea lor, de care se apropia totdeauna cu teamă.

Joi, 15 martie

Iurie Darie – „Cu zâmbetul pe buze”

(w500) iurie

Înzestrat cu darul de a desena şi cu reale însușiri pentru scenă, Iurie Darie a trebuit să aleagă între Institutul de Arte Plastice și cel de Artă Cinematografică. Va studia teatrul, fără să renunţe însă la marea sa pasiune, grafica. Cu o fină autoironie, se descria adesea drept „cel mai bun desenator dintre actori şi cel mai bun actor dintre desenatori”.

Vineri, 16 martie

Silvia Dumitrescu Timică – „Şapte decenii în slujba Thaliei”

(w640) SDT

Precum un orologiu fermecat care măsoară trecerea inversă a timpului, în toamna vieţii, la 75 de ani, Silvia Dumitrescu-Timică revenea în forţă pe scena Teatrului Nottara, în piesa „Micul Infern”. Cu un succes de neegalat în istoria teatrului românesc, va interpreta rolul soacrei, Eleonora Arbore, timp de două decenii, în peste 700 de reprezentaţii.

***

Urmăriţi noua serie DISCOVER ROMANIA - ARTIŞTI PENTRU ETERNITATE, la TVR Internaţional și TVR MOLDOVA, cu cinci portrete de câte zece minute, începând din 12 martie 2018.

TVR Internaţional – orele 7.50, 14.50

TVR MOLDOVA – orele 10.45, 12.45, 23.20 (luni); 10.50, 16.40, 23.20 (marți-vineri)

***

Emisiune realizată de Diana Ilica

Producător: Cecilia Melinescu

Editor imagine: Mihaela Vișan

Montaj film: Carmen Drăghici, Andrei Măcinic

Ingest Arhivă: Lidia Fabian, Gabriela Gaşler

Grafica: Dan Pecete

Post-procesare sunet: Nicușor Ganciu

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+ la ora difuzării.

 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram