loader
Foto

Din 15 octombrie, intră un nou sezon al emisiunii „Corespondent TVRi”

Noul sezon al emisiunii „Corespondent TVRi” vă aduce în atenţie cele mai interesante proiecte culturale, ştiinţifice, antreprenoriale şi caritabile ale românilor de pretutindeni. Urmăriţi la TVR Internaţional, joia, de la ora 22:00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Avem informaţii proaspete de la „corespondenţii” noştri din Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, şi România.

Institutul Cultural Român îşi continuă activitatea de promovare a valorilor culturale româneşti. Marcăm unul dintre evenimentele importante ale acestui institut care a avut loc zilele trecute în Germania.

Este vorba despre un amplu şi variat program de inaugurare a noului sediu al ICR Berlin. Detalii despre acest eveniment, dar si despre principalele proiecte derulate în această perioadă de ICR, aflăm de la Cristina Liberis, secretar general adjunct al ICR şi de la Cristina Hoffman director al ICR Berlin.

Avem în vedere şi un eveniment editorial care a avut loc zilele trecute în Bucureşti. Este vorba despre lansarea volumului Dacii în sculptura romană: studiu de iconografie antică, semnat de dr. Leonard Velcescu și apărut la Editura Academiei Române.

Autorul analizează şi cataloghează peste o sută de sculpturi romane care-i înfăţisează pe strămoşii noştri. Vorbim despre această lansare cu Leonard Velcesu, autorul lucrării, şi cu Florin Pârlea, fondatorul Asociaţiei Identitate Cultural Contemporană.

De aproape 3 ani, Merci Charity Boutique este singurul concept store caritabil din Bucureşti, un magazin de fapte bune. Alina Tiplea, iniţiatoarea acestui proiect, şi Daniela Staicu vorbesc despre intenţia lor de a exporta fapte bune şi în afara României.

În zilele acestea a avut loc, la Roma, Festivalul Internaţional Propatria - Tinere talente românesti. Ajuns la cea de-a 5-a ediţie, festivalul a avut parte de 8 evenimente româneşti, care s-au derulat pe parcursul a două săptămâni. La Roma au avut loc conferinţe, concerte de muzică clasică, recitaluri de pian și vioară, spectacole de sunet şi de lumină. Cătălina Diaconu, director al fetivalului, ne oferă mai multe detalii în această seară la TVR Internaţional.

Se spune că Un antreprenor este acea persoană care se uită la o problemă şi vede o oportunitate, iar apoi acţionează în consecinţăRepatriot este un proiect care încearcă să-i convingă pe antreprenorii români, plecaţi în străinătate, de oportunităţile de afaceri din România şi să îi atragă înapoi, acasă, pentru a deschide o afacere.

Ce succes are proiectul, aflaţi de la iniţiator - Marius Bostan şi de la antreprenorul Felix Pătrăşcanu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:45 Omul anului

*Reportaje-portret

Episodul 1 şi Episodul 2

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri