loader
Foto

Galerie foto

TVR Internațional vă invită să urmăriți "A doua Românie"

TVRi vă invită să urmăriți o emisiune cu și despre românii de pretutindeni. A DOUA ROMÂNIE - din 14 noiembrie, în fiecare joi, de la 21.30 și vineri de la 4.30 și 15.00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

CORESPONDENT TVRi, emisiunea românilor de pretutindeni, împlinește 5 ani şi devine A DOUA ROMÂNIE.

Din 14 noiembrie 2019, Corina Dobre vă invită să-i cunoașteți mai bine pe conaţionalii care promovează România în lume.

(w882)

În toamna anului 2014, TVR Internațional, postul de televiziune care unește românii din întreaga lume, lansa un nou proiect editorial, menit să aducă în atenția publicului evenimentele, preocupările și realizările membrilor comunităților românești din afara granițelor României.

„Sunteți milioane de români plecați din țară și milioane de întâmplări vorbesc despre voi. Evenimentele voastre sunt subiectele noastre. Fiți corespondenți TVRi!”. Cu acest îndemn, echipa emisiunii, al cărei producător este Liliana Văduva, și-a propus și a reușit să reunească materiale publicistice (ştiri, reportaje, interviuri, comentarii) produse de jurnalișți, profesioniști sau doar pasionați, din întreaga lume, despre subiectele de actualitate şi de interes public, din şi pentru comunităţile istorice din jurul granițelor țării și din diaspora. Cu alte cuvinte, de 5 ani, vedem și vedeți evenimentele românești din toate colțurile lumii, prin ochiul corespondentului TVR Internațional.

(w882)

De-a lungul timpului, legăturile echipei cu „ambasadorii culturali” ai României în lume s-au consolidat și mulți dintre aceștia au devenit colaboratori constanți ai emisiunii.

LAURA  HANT - președinta Asociației “Mihai Eminescu” din Viena, LIVIU  HOPÂRTEAN - preşedintele  Casei de Cultură Belgo-Române Arthis din Bruxelles, VIOLETA  POPESCU – fondatoarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano, GEORGE ROCA -  scriitor, jurnalist, fondator de reviste, scriitor, poet, actor, fotograf din Australia, ALINA  BALATCHI - fondatoarea Romanian Women în UK, MIOARA  MORARU CRISTEA – vicepreşedinta Asociației Propatria din Roma-Italia, membri activi ai comunităților românești din diaspora, sunt doar câțiva dintre cei care au revenit cu plăcere în studioul TVR Internațional, pentru a vorbi despre evenimentele pe care le-au organizat.

De asemenea, mari personalități din lumea artei, literaturii, sportului sau afacerilor au acceptat invitația de a împărtăși publicului emisiunii detalii despre performanțele lor internaționale, despre legătura cu România, dar și despre întâlnirile de suflet cu românii din diferite colțuri ale lumii. O parte dintre aceștia sunt ANDREI ȘERBAN, NAE CARANFIL, GIGI CĂCIULEANU, CRISTIAN  MANDEAL, MĂRIUCA TALPEŞ, IVAN PATZAICHIN, NORMAN MANEA, GEORGE BANU, ALEXANDRU TOMESCU, DUMITRU PRUNARIU, MAIA MORGENSTERN, TIBERIU  SOARE.

Jurnaliștii „Corespondent TVRi” s-au aflat, de câte ori a fost posibil, în mijlocul evenimentelor, realizând reportaje apreciate de telespectatori.

Nu au lipsit edițiile speciale, dedicate sărbătorilor tradiționale sau evenimentelor de importanţă majoră pentru românii de pretutindeni. O ediție memorabilă a fost emisiunea realizată la Geneva, în care Corina Dobre v-a prezentat cercetătorii români care fac istorie în cadrul Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară, o parte dintre cei 100 de specialişti din ţara noastră care participă la proiectele CERN și care au fost pe urmele Bosonului Higgs, supranumit „Particula lui Dumnezeu”.

După 5 ani de comunicare constantă cu cei care simt românește și poartă în suflet țara în care s-au născut sau care i-a format, emisiunea care le este dedicată își continuă parcursul, făcând o reverență în fața celor care alcătuiesc A DOUA ROMÂNIE în afara granițelor țării, pentru că succesul, performanțele și valoarea lor nu au granițe.

(w882) A doua Rom

Din 14 noiembrie 2019, în fiecare joi, de la 21.30 și vineri de la 4.30 și 15.00 (ora României), TVR Internațional vă invită să urmăriți A DOUA ROMÂNIE, o emisiune cu și despre românii de pretutindeni.

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri