loader
Foto

„Diaspora Start-Up”, la TVR Internaţional

Marţi, 1 noiembrie, de la ora 21:30, Sorin Burtea a discutat cu invitaţii săi, la „Investiţi în România!”, despre finanţările destinate dezvoltării mediului antreprenorial din România.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Invitaţi: Diana Rusu, director cabinet ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni - Ministerul Afacerilor Externe, Claudiu Vrînceanu, secretar de stat Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi Remus Trandafir, consilier ministru, Ministerul Fondurilor Europene. Prin telefon, E.S. Iacob Prada, ambasadorul României în Republica Irak.

Sunteţi departe de ţară, aveţi o idee de afacere, dorinţa de a reveni acasă şi de a investi? 30 de milioane de euro sunt disponibili prin „Diaspora Start-Up”. Finanțarea este realizată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020 şi are ca obiectiv stimularea antreprenoriatului în rândul cetățenilor români din diaspora și a celor reîntorși recent, în țară. Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, au deschis în această lună, apelul pentru program. Care sunt etapele, până la ce dată se depun proiectele, care este suma maximă ce poate fi accesată, ce activităţi sunt considerate eligibile, aflaţi din această ediţie.

Oamenii de afaceri, organizaţiile nonguvernamentale şi alte tipuri de beneficiari din România vor putea obţine fonduri nerambursabile în valoare de 502,5 milioane euro puse la dispoziţie de guvernele din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. Alocarea este substanţial mai mare faţă de precendenta perioadă de programare. Banii vor putea fi absorbiţi de solicitanţi până în 2024.

De asemenea, programele pentru dezvoltarea IMM-uri cu bani de la bugetul de stat sau alte fonduri externe sunt direcții despre care discutăm în această emisiune.

Emisiunea Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android


0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri