loader
Foto

Diaspora, pe agenda autorităților române

Bogdan Stănescu, dir. general Departamentul Consular, Ministerul Afacerilor Externe şi Andrei Luca, director de proiecte, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 4 aprilie, la TVRi, de la ora 21:30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ediţia din 4 aprilie, v-am propus două subiecte de interes pentru milioane de români aflaţi la muncă în străinătate sau stabiliţi definitiv în afara graniţelor.

Înţelegerea problemelor cu care aceştia se confruntă şi sprijinirea în situaţii limită este datoria statului. Anularea taxelor consulare, dezvoltarea call-center-ului, repatrierea trupurilor neînsufleţite, în cazul familiilor sărace, sunt câteva dintre direcţiile Ministerului Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular.

Din dorinţa de a promova îmbunătăţirile aduse pe linia modernizării şi informatizării serviciilor, precum şi demersurile de asistenţă şi protecţie, Departamentul şi-a intensificat prezenţa în mediul online, în special pe platformele de socializare.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dezvoltă programe de finanţare destinate diasporei, pe cultură, educaţie, mass-media, spiritualitate şi tradiţie, societate civilă. Care sunt acestea, ce condiţii trebuie îndeplinite, cui se adresează şi cum pot fi accesate fondurile, aflaţi la Investiţi în România!

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa investitiinromania@tvr.ro şi pe pagina  https://www.facebook.com/InvestitiinRomaniaTVRi.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

12:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri