loader
Foto

Dialog cu diaspora pe teme consulare la TVR Internaţional

Realizatorul Mihaela Crăciun a discutat cu invitatul de la Ministerul Afacerilor Externe al României, Valentin Muntean, despre modalități de îmbunătățire a calității serviciilor consulare, în emisiunea „Articolul VII”, miercuri, 10 noiembrie, ora 21.00.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Valentin Muntean este directorul general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Tema aleasă spre dezbatere este de interes, mai ales în contextul impactului major al restricțiilor impuse din cauza crizei sanitare, în vederea asigurării asistenței și protecției cetățenilor români aflați in străinătate.

(w882) doi

Ministerul Afacerilor Externe a reluat în luna mai 2021, Programul „Dialog cu diaspora pe teme consulare”, proiect demarat în 2015, la inițiativa ministrului Bogdan Aurescu, prin acțiuni de informare dedicate cetățenilor din afara granițelor, cu privire la proiectele derulate de MAE pe linia modernizării activității consulare, în vederea asigurării asistenței și protecției cetățenilor români aflați în străinătate.

(w882) prima

În perioada 2015-2018 au avut loc aproape 20 de întâlniri cu reprezentanții comunității românești din: Republica Austria, Regatul Belgiei, Republica Federală Germania, Republica Franceză, Republica Italiană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Portugheză și Regatul Spaniei.

(w882) madrid

Prin intermediul acestui dialog, reprezentanții comunităților românești au posibilitatea de a prezenta problemele pe care le întâmpină, cu obiectivul final de identificare a celor mai eficiente modalități de îmbunătățire a calității serviciilor consulare.

***

Edițiile emisiunii „Articolul VII” sunt disponibile online pe TVR+.

19:00 Cursa prin istorie (R)

*Mesaj pentru Vladimir Ghika (II)

Un joc de cautare de comori, in care un grup de elev trebuie sa descifreze, din indicii arhitecturale si alte ghicitori, un mesaj secret, pe care in mod imaginar, daca ar trai in 1948, ar trebui sa-l duca Monseniorului Ghika, sfatuindu-l sa plece din tara. Pe parcurs, publicul descopera istoria perioadei staliniste, in emisiune fiind intercalate fragmente ale documentarului Fratelui meu din exil, o productie Signis Romania din 2009, cu interviuri cu martori oculari si membrii ai familiei Ghika. Emisiunea este continuarea editiei anterioare, calatoria incepand la Catedrala Sf. Iosif. Participa elevi ai Colegiului romano-catolic Sf Iosif din Bucuresti.

Interviuri cu pr Francisc Ungureanu, pr Lucian Dinca, calugar asumtionist, sora Maria Zediu, pr Zamfir Rusu, paroh al Catedralei greco-catolica Sf Vasile cel Mare

Prezintă Adriana Irimescu

Jurnalist Ştefania Ţene

Realizatori şi producători: Anca Berlogea-Boariu şi Aziza Micu

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri