loader
Foto

Galerie foto

Despre turismul de incoming, miercuri la „Investiţi în România!”

Traian Bădulescu, managing partner Innovation Travel şi Dan Anghelescu, membru ANAT, director general La Piovra Turista, au fost invitaţii lui Sorin Burtea miercuri, 22 aprilie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

România este o destinaţie ce merită să fie vizitată! De la măreţia munţilor şi până la marea cea mare, de la castele şi până la obiceiuri ancestrale, de la frumuseţea ceramicii şi până la mănăstirile din Moldova, oferta este atractivă. Şi n-am spus gastronomie, costume tradiţionale şi multă istorie. O ţărăncuţă roşie în obraji, îmbrăcată în ie tradiţională, care te întâmpină cu pâine şi sare este imaginea adevărată a României.

(w882) Calusari

Cu toate acestea, ţara noastră este încă insuficient promovată. Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul turiştilor străini care vin la noi este mic faţă de alte ţări europene. Organizat pentru prima dată anul trecut, primul forum românesc dedicat segmentului de incoming a adus în atenţie acest sector ce trebuie să devină o prioritate.

(w882) Cetatea Bi

Concluziile au fost că putem oferi şi alte forme de turism: balnear, medical, rural, vitivinicol. Aducerea de turişti străini constituie o formă de export de servicii eficientă, în urma căreia România poate profita din plin. Iar cei prezenţi la forum au declarat: Ne trebuie o revoluţie în turism! Ne-ar trebui o şcoală de zâmbet! Tot ce ne dorim e ca atunci când mergem în vacanţă în ţară, e să auzim în jurul nostru turişti care nu vorbesc româneşte! Atunci înseamnă că am câştigat. Noi toţi. Adică, România!

Invitaţilor din studio li s-au alătură prin telefon, Răzvan Nacea, director Seytour International Corporation, prima agenţie de turism specializată pe turism medical din România şi Adrian Mocanu, director general Hotel Roman Plaza, judeţul Neamţ.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri