loader
Foto

Despre români realizați și talentați, la „A doua Românie”

O nouă întâlnire cu cei care alcătuiesc „A doua Românie” și contribuie la conturarea imaginii țării noastre în afara granițelor acesteia, joi, 25 februarie, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Românii din toate colțurile lumii sărbătoresc Mărțișorul, nu doar un vechi și frumos obicei, dar și un element de patrimoniu cultural imaterial, recunoscut de UNESCO, în anul 2017.

Vă aducem în atenție un eveniment special, ce reuneşte români și românce din numeroase de țări, care au răspuns invitatiei adresate de Viorica Robina, din Siegen, Germania. La inițiativa sa, în acest an - „Mărțișorul Înconjoară Pământul”.

Într-o lume în care ecranul este un personaj din ce în ce mai important, un mediator al tot mai multor senzații pe care le trăim zi de zi, coregraful Gigi Căciuleanu ne invită la un spectacol inspirat din realitatea acestei lumi.

„JUNGLA TÉVÉ” este un spectacol montat tot cu ajutorul ecranelor, de la distanță, de la Paris, cu talentații actori și dansatori Lari Giorgescu și Alina Petrică, de la Teatrul Dramaturgilor Români.

La „A doua Românie”, încercăm să cunoaștem și să vă prezentăm români care, prin perseverență, talent și seriozitate, au reușit să facă performanță și să fie apreciați în țările lor de adopție. Medicul român Radu Lupescu, specialist în anestezie și terapie intensivă, președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna din Strassbourg este unul dintre ei.

Vlad Pop, voluntar Magic Camp, va alerga de la Cluj până la Constanța pentru a-i ajută pe copiii cu afecțiuni grave să continue școala, prin intermediul Asociației Magic.

***

ModeratorCorina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

Edițiile emisiunii „A doua Românie” sunt disponibile online pe TVR+.

15:30 Istorii ascunse

*Masoneria în vestul țării

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate.Producător Cristina Baican

(redifuzare)

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri