loader
Foto

Despre proiectele strategice ale Ministerului Culturii, la „Articolul VII”

Miercuri, 3 aprilie, de la ora 21:30, la „Articolul VII” a fost invitat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, cu care am vorbit despre priorităţile din domeniul culturii. Urmăriţi emisiunea la TVR Internaţional şi online pe TVR+.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Ministrul Culturii şi Identității Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a deschis, în 26 martie, la Bruxelles, conferinţa Tinere Generaţii Creative.

Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Conferinţa a subliniat cât de importantă este încurajarea creativității tinerilor la nivel european precum şi facilitarea inserţiei acestora pe piaţa muncii.

Asigurarea accesului la cultură, inclusiv pentru tinerii aparținând categoriilor defavorizate, reprezintă un obiectiv important în transformarea Uniunii Europene într-un spațiu al accesului egal la oportunități.

Președinția Română a Consiliului UE și-a propus să asigure o continuitate a măsurilor de sprijin la nivel european: pe durata parcursului școlar este necesară o mai bună consolidare a sinergiei dintre educație și cultură, prin promovarea artelor și a exprimării culturale, care să dezvolte creativitatea copiilor și a tinerilor, precum și potențialul acestora de inovare”. (a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz)

Rezultatele conferinței au fundamentat setul de recomandări politice Tinere Generații Creative, ce urmează să fie adoptate cu prilejul Consiliului Miniştrilor Culturii, din 23 mai 2019.

Pe parcursul emisiunii, vom aborda şi subiectul Proiectul Timişoara, capitală culturală europeană în 2021”. Autorităţile locale din Timişoara şi Ministerul Culturii sprijină acest proiect, care este considerat o prioritate naţională.

Digitalizarea muzeelor şi a Bibliotecii Naţionale precum şi conservarea patrimoniului naţional se află pe agenda de lucru a Ministerului.

Sursa foto: cultura.ro

***

Producător și moderator Mihaela Crăciun

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, şi online pe TVR+.

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri