loader
Foto

Despre proiecte sociale, la „A doua Românie"

Joi, 2 septembrie, v-am invitat să revedeți o ediție care conectează românii din interiorul și din afara granițelor prin programe comune, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Românii din întreaga lume sunt invitați să se joace pentru a susține joaca unor copii grav bolnavi din România.

Play for Good este o invitație la joacă și fapte bune, lansată de Asociația Magic și Romanian United Fund din SUA.

(w882) paula seli

Paula Seling este ambasadoarea unei campanii intitulate Play for Good, o invitație la joacă și fapte bune, lansată în colaborare de două asociaţii caritabile din România şi SUA.

(w882) Seling si

Scopul este de oferi joacă și distracție copiilor cu afecțiuni grave, pentru a le face viața mai frumoasă și a le oferi o motivație în lupta cu boala, prin tabere special concepute pentru ei, aşa cum explică Corina Banu, coordonator fundraising în cadrul Asociației Magic, dar și Mihai Lehene, de la Chicago, președinte și membru fondator al Fundației Romanian United Fund, o organizație non-profit din SUA, care sprijină cauze sociale din România din diverse domenii, mobilizând români din diferite țări ale lumii.

(w882) mihai lahe

Emisiunea aduce în atenția publicului atât poveștile celor care alcătuiesc România din afara granițelor, dar și pe ale celor care au ales să se întoarcă și să aplice aici ceea ce au învățat în străinătate.

O „țara smart-up”, așa caracterizează România Hildegard Brandl, arhitect și antreprenor, care a revenit în țară după ce a trăit 25 de ani în Germania și șase în Venezuela.

(w882) Hildegard

Deși a emigrat împreună cu familia la o vârstă fragedă, a decis să facă primul an de facultate în România, pentru a învăța mai  bine limba română, iar atunci când s-a ivit ocazia a ales să se stabilească aici. Acum se implică în numeroase proiecte antreprenoriale și sociale și oferă consultanță românilor care vor să se întoarcă și să investească acasă.

Pentru că în acest an se împlinesc 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, ne propunem să vă aducem în atenție povești de viață ale unora dintre membrii comunității românești de acolo, care contribuie prin activitatea lor la consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Zorann Petrovici este doctor în istorie și este implicat în numeroase proiecte culturale și academice, datorită cărora a fost remarcat și de Casa Regală a Spaniei.

(w882) zoran petr

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Echipa emisiunii:

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

4:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri