loader
Foto

Despre performanţa unui spital românesc, joi la “Corespondent TVRi”

Joi, 7 mai, de la ora 22.00, la TVR i, am vorbit despre preocupările culturale ale românilor din Italia şi am făcut cunoştinţă cu "Ramona", eroina unui scurtmetraj, selectat în competiţia "Semain de la critique” la Festivalul de la Cannes.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În plus, semnalăm performanţele unui spital românesc, recunoscute în Marea Britanie, dar şi rezultatele obţinute de Echipa feminină a României la Olimpiada Europeană de Matematica.

În condiţiile în care, în România, cele mai multe ştiri despre spitale sunt negative, avem privilegiul să semnalăm faptul că un spital din Bucureşti se bucură de apreciere internaţională. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București a primit la Londra, în cadrul Achievements Forum, premiul "Cel mai bun spital", iar managerul unității, Dan Mircea Enescu, a primit premiul "Cel mai bun manager". Nominalizarea a fost făcută la categoria "Inovație în sănătate și management public".

(w882) Dan Mircea

România s-a clasat pe locul al treilea, cu două medalii de aur şi câte una de argint şi bronz, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care s-a desfăşurat în perioada 14-20 aprilie la Minsk, Belarus. La ediţia din acest an au participat 30 de ţări, România plasându-se pe locul al III-lea în clasamentul pe medalii.

(w882) Flavian Ge

Lotul olimpic naţional a fost compus din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, antrenate de profesorul Flavian Georgescu. La ediţia de joi sunt invitate şi Ioana Teodorescu, eleva în clasa a X-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti ( medalia de aur) şi Raluca Cobzaru, elevă în clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (bronz).

(w882) Elevele ro

(w882) Ioana Teod

(w882) Raluca Cob

Asociația culturală româno-italiană “PROPATRIA” a fost înființată în anul 2007 de un grup de entuziaști români și italieni cu obiectivul precis de a prezenta și promova cultura română în Italia şi funcţionează în forma actuală din 2010. Activitățile organizate și desfășurate de-a lungul timpului au vizat descoperirea şi promovarea talentelor româneşti din diaspora, considerând că promovarea culturii şi a valorilor reale contribuie la consolidarea relaţiilor dintre cele două comunitaăţile. Despre proiectele organizaţiei, vorbim cu Mioara Moraru, vicepreşedinte Propatria.

(w882) Mioara Mor

În perioada 13-24 mai va avea loc cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes. România este bine reprezentată şi în acest an. Cineaştii Radu Muntean şi Corneliu Porumboiu au fost incluşi în secţiunea “Un certain regard” cu lungmetrajele “Un etaj mai jos”, respectiv, “Comoara”. În acelaşi timp , scurtmetrajul independent "Ramona" , în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii "Semaine de la Critique". Povestim despe acest film violent, dar stilizat şi fără dialoguri cu Andrei Creţulescu şi cu actriţa Rodica Lazăr.

(w882) Filmul Ram

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri