loader
Foto

Noutăţile în chirurgia cardiovasculară - la „Un doctor pentru dumneavoastră”

În săptămâna 22 - 25 iunie, la TVR Internaţional, de luni până joi, de la ora 19.00, echipa emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” a venit cu noutăţi din chirurgia cardiovasculară şi din implantologie. Urmăriţi-ne şi online pe TVR+!

 

Ana Maria Ghiur
Miruna Moraru
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni 22, iunie

Irninis Miricioiu a fost gazda dumneavoastră, de la ora 19:00, cu noutăţi din chirurgia cardiovasculară. Spitalul sibian, în parteneriat cu New York State University, a lansat primul program de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania. S-au realizat, în premieră, primele intervenţii de plastie mitrală cu sistemul „Cor-Knot”.

„La o astfel de intervenţie incizia se face printre coaste, nu se taie pe lungimea sternului ca la o operaţie clasică, iar sistemul „Cor-Knot” permite medicului să nu mai facă noduri pe parcursul intervenţiei. Avantajele: o durată mai scurtă a intervenţiei, o incizie mult mai mică, ascunsă sub sân şi o perioadă de recuperare mult mai scurtă”, declară conf. dr. Victor Costache, şef Secţia de chirurgie cardiovasculară şi toracică, director medical la Spitalul din Sibiu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 23 iunie

Miruna Moraru a vorbit cu dr. Sofia Nistor, medic specialist în neurochirurgie, despre performanţele în neurochirurgie şi despre microscopul cu fluorescenţă.

Rezecţia tumorilor intracraniene se poate face cu ajutorul unui microscop care dispune de un filtru cu fluorescenţă ce evidenţiază cu precizie zona tumorală ce trebuie extirpată.

Riscurile apariţiei deficitelor neurologice scad mult, recuperarea este mai rapidă, iar pacienţii îşi reiau activităţile într-un timp mai scurt.

Malformaţiile congenitale la copii, rezecţia tumorilor hipofizare, operaţii de hernie de disc la o gravidă - sunt doar o parte din intervenţiile realizate de echipa de medici de la Sibiu. Mai multe detalii aflaţi de la ora 19:00, la TVR Internaţional.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 24 iunie

Ana Maria Ghiur v-a adus informaţii despre implantologia orală. Este cel mai modern tratament de reabilitare orală, prin care se satisfac atât nevoile funcţionale cât şi cerinţele fizionomice ale pacientului, la nivelul articulaţiei şi a musculaturii implicate în masticaţie.

În plus, se evită apariţia unor boli mult mai grave atat la nivelul cavităţii bucale cât şi ale celorlalte organe interne.

Despre noutăţile în implantologie, ne-a vorbit dr. Irina Trosca, medic stomatolog (competenţă în implantologie), în ediţia de miercuri, de la ora 19:00.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 25 iunie

Sorin Sîrbov a discutat cu invitatul său ing. chimist Ştefan Manea despre plante şi beneficiile acestora pentru organism.

Încă din antichitate, ceaiurile au fost folosite pentru tratarea afecţiunilor interne şi externe ale organismului, plantele folosite fiind bine selecţionate şi dozate pentru o obţine efectele optime.

Puţini oameni ştiu că ceaiurile nu pot fi consumate oricând şi oricum. Unele plante sunt otrăvitoare pentru om, însă, în dozele potrivite, pot fi panacee. Prin urmare, e important să ne documentăm bine asupra conţinutului şi efectelor plantelor şi să urmăm recomandările specialiştilor.

Urmăriţi emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, de la TVR Internaţional, şi aflaţi mai multe detalii despre acest subiect.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice doctorii Dana şi Ştefan Jianu oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanuîmpreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:00 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

13:00 Europa mea

Producător Gabriel Giurgiu

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri