loader
Foto

Despre medicina de urgență, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune să revedeți o ediție despre medicina de urgență, hepatitele acute virale și promovarea stării de bine. Pe 17 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Hepatitele acute virale

Invitat: prof. dr. Anca Streinu-Cercel, UMF "C.Davila", medic primar boli infecțioase, Institutul Național de Boli Infecțioase ”prof. dr. Matei Balș”, membru asociat al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
.
(w882)Hepatitele sunt infecţii date de virusuri. Hepatita A (boala mâinilor murdare) se transmitere prin: contact direct cu o persoană infectată; folosirea la comun a obiectelor contaminate (veselă, closete, clanţe...); alimente contaminate sau apă infectată (înot în bazine incorect dezinfectate). În primele etape ale hepatitei C nu sunt dureri sau simptome vizibile. Transmiterea hepatitelor B şi C se poate face prin: instrumentar contaminat şi nesterilizat folosit la manichiură, pedichiură, tatuaje, frizerie, acupunctură sau în chirurgie, ginecologie, stomatologie; transfuzii cu sânge contaminat; tratamente injectabile cu instrumentar contaminat; folosirea în comun a seringilor pentru droguri; contact sexual neprotejat cu o persoană bolnavă. Hepatita E poate fi periculoasă pentru femeile însărcinate, persoanele imunodeprimate sau pacienţi în etate. Aflăm semne, metode de tratament şi cum pot fi prevenite hepatitele. Infecțiile se ţin la distanță printr-o bună igienă a corpului, mai ales a mâinilor.
.
(w882)* Herbarium Festival, eveniment unic în lume

Invitat: Cosmin Cîrîc, director wellness

(w882)
Aproape de București, centrul de wellness, lider în promovarea wellbeing-ului și a stării de bine,  a găzduit cel mai mare eveniment internaţional din Europa de Est dedicat artei, culturii și științei folosirii plantelor terapeutice, cu participarea a peste 45 de maeștri erboriști internaționali, specialiști în aromaterapie, fitoterapie și terapie holistică din peste 17 țări. Momentele, infuziile au fost selecționate de invitatul nostru, principalul promotor al ritualurilor Aufguss în România și creatorul celui mai mare festival de saune din Europa de Est, în colaborare cu experți internaționali. Vizitatorii se pot bucura de activităţi cum ar fi: Aufguss-uri speciale, infuzii cu plante proaspete, ritualuri hammam, șamanice, de curățare cu mănunchiuri de mesteacăn, însoțite de exerciții de respirație, de purificare cu fum, yoga în saună, sesiuni ghidate de meditație, ședințe de scrub, badstu norvegian (saună cu temperaturi contrastante rece/cald), sesiuni de saune umede, exerciții pentru mușchii faciali, sesiuni de exfoliere, meditație ghidată cu muzica Naturii.

Herbarium Festival, sărbătoare internațională dedicată celor care își doresc să se reîntoarcă la rădăcini, la începuturile practicilor de relaxare, a ritualurilor de vindecare și îmbăiere îmbogățite cu puterea plantelor medicinale și aromatice.
.
(w882)* Medicina de urgență

Invitat: dr. Silvia Nica, șef lucrări UMF C.Davila, medic primar medicină de urgență, medic specialist ATI, șef UPU, Spitalul Universitar de Urgență, București, membru Comisia Medicină de Urgență a Ministerului Sănătății, membru (vioară) Orchestra Medicilor /Orchestra Mondială a Medicilor.

(w882)
Medicina de urgenţă, cea mai solicitantă dintre specializările medicale, necesită cunoștințe din toate ramurile chirurgicale și nonchirurgicale. Invitata noastră, coordonator formare rezidenți medicină de urgență, de aproape 30 de ani, salvează vieți, unele aflate la graniţa morții. Vorbim despre prima linie de apărare unde ajung oameni accidentaţi - unii în comă, consumatori de alcool, droguri, gravide în stare critică, victime ale unor catastrofe, pacienţi care au suferit accident vascular cerebral sau infarct. Resuscitarea cu succes a unui pacient aduce satisfacții mari. Aflăm cum putem preveni urgențe medicale, ce e bine sau nu să facem atunci când ne confruntăm cu ele, ce manevre ar putea salva vieți, cum procedăm la pacienții cu AVC acut, ce facem în caz de naștere spontană sau diverse situații în care ajung bolnavii cronici.
.
(w882)

Ediția s-a difuzat în premieră pe 20 mai 2024.

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVR.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Programe pentru dezvoltarea imm-urilor şi turismului

O nouă ediție ”Investiți în România!” s-a difuzat în direct, marți, 25 iunie, pe TVR Internațional. Echipa emisiunii v-a dat întâlnire de la ora ...

Monahul-medic Luca Bîlteanu a ales România: „Bolnavul e cel mai mare profesor al meu, iar boala este lecţia supremă”

Marți, 25 iunie, pe TVRi, de la ora 19:00, în direct, la "Un doctor pentru dumneavoastră", despre rolul modelelor în educație, cercetare şi ...

 

#tvri