loader
Foto

Despre copii şi sănătatea pielii, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

În săptămâna 15 - 18 iunie, la TVR Internaţional, de luni până joi, de la ora 19.00, echipa emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” vine cu informaţii despre afecţiunile întâlnite la sugari şi despre cum să ne protejăm pielea când stăm la soare.

 

Ana Maria Ghiur
Miruna Moraru
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Începem săptămâna cu o atenţionare pentru proaspăţii părinţi, continuăm cu ce înseamnă starea de bine pentru organism, vorbim şi despre temperatura corporală a sugarilor şi închidem cu informaţii despre sănătatea pielii atunci când este expusă la soare.

Luni, 15 iunie

Irninis Miricioiu vă dă întâlnire, de la ora 19:00, cu dr. Adrian Burloiu, medic primar în oftalmologie pediatrică, la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”. De la invitatul nostru aflăm ce trebuie să facă părinţii când micuţii lor au ochii roşii.

La aproximativ şase luni de la naştere, părinţii trebuie să se prezinte cu nou-născutul la un consult oftalmologic de rutină, chiar dacă totul pare în regulă.

Dacă ochiul este roşu intens, cu vederea scăzută, vederea înceţoşată, iar pupila se dilată cu dificultate, se poate vorbi de o patologie oculară cum este boala virală numită keratita herpetică. Despre această afecţiune aflaţi luni, de la ora 19:00, la TVR Internaţional.  Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 16 iunie

Miruna Moraru are un subiect interesant - starea de bine - despre care vorbeste cu invitata Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă şi dermato-cosmetică.

Boala este, de fapt, un blocaj energetic condus de mentalul omenesc. În puţine cazuri ea este rezultatul alimentaţiei. Sănătatea este un complex de factori. Totul ţine de mintea, sufletul şi corpul omului respectiv.” (Florica Munteanu).

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 17 iunie

Ana Maria Ghiur a avut o temă interesantă pentru mame - patologia sugarului şi a copilului mic. Învitată în aceată ediţie a fost dr. Mihaela Bălgrădean, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”, cu supraspecializarea nefrologie pediatrică.

În pediatrie există o regulă: cu cât mai mic este copilul, cu atât mai mult trebuie să fim atenţi la creşterea temperaturii lui. Nou-născuţii şi copiii sugari au capacităţi scăzute de apărare la mărirea temperaturii corporale şi, prin urmare, apariţia febrei la aceştia poate fi semnul unei boli mai grave.

Mai multe detalii despre acest subiect, aţi aflat miercuri, de la ora 19:00, la TVR Internaţional.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 18 iunie

Sorin Sîrbov vorbeşte despre sănătatea pielii în zilele de vară cu dr. Venerus Constantin Popa, dermato-venerolog.

Specialiştii recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul 11:00 - 18.00, deoarece nivelul radiaţiilor depăşeşte maximul admis: indicele 10.

Un indice UV de 1 la 3 arată că razele ultraviolete nu sunt dăunătoare, în timp ce un indice de la 8 la 10 indică faptul că probabilitatea apariţiei arsurilor solare este una mare, conform dermatologilor.

Urmăriţi emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, de la TVR Internaţional, şi aflaţi mai multe detalii despre acest subiect.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice doctorii Dana şi Ştefan Jianu oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri