loader
Foto

Despre boli transmise de insecte şi trombofilie, la "Un doctor pentru dvs."

În săptămâna 22-25 august, la TVR Internaţional difuzează de la ora 18:30, ediţii din primăvara acestui an ale emisiunii cu cele mai prietenoase recomandări din lumea medicală - "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 22 august –Trombofilia şi sarcina

Invitata lui Irninis Miricioiu este dr. EMEL NURALTAY, medic specialist obstetrică – ginecologie, Șef secție Obstetrică, Spitalul Sanador. O sarcină este un complex de stări și modificări fiziologice pe care le suferă atât mama cât și fătul, în creșterea lui evolutivă.

În orice moment, fiecare femeie trebuie să-și monitorizeze starea de sănătate pentru că, în perioada de sarcină, pot să apară multiple complicații care pot afecta sau nu fătul însă, mama poate căpăta afecțiuni, de la infecții până la diabet și hipertensiune arterială.

Ce este trombofilia și cât de important este diagnosticul acesteia, pentru a preîntâmpina evenimente nedorite, aflăm în această ediție.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 23 august - Turismul medical stomatologic

Acesta este subiectul abordat de Sorin Sîrbov în dialogul cu dr. IRINA TROSCA, medic stomatolog, competenţă în implantologie, LiviaDent. Turismul dentar este o industrie la nivel mondial. România este o destinaţie atractivă pentru afaceri, vacanţe în locuri pitoreşti şi rezolvarea problemelor dentare la preţuri mult mai mici. Calitatea tratamentelor stomatologice din România este de multe ori superioara celei din ţările mai dezvoltate ale UE. Aparatura performantă, de ultimă generaţie, materialele de cea mai bună calitate precum şi specialiştii care oferă servicii avantajoase sunt factorii care îi determină pe românii stabiliţi în străinătate să apeleze la programele de turism dentar româneşti.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Miercuri, 24 august - Sănătatea şi tradiţiile culinare româneşti

Ana Maria Ghiur discută despre impactul meselor copioase asupra sănătăţii. Sănătatea fizică şi spirituală trebuie să fie principala preocupare a românilor. Tradiţiile românilor, în ceea ce priveşte alimentaţia, expun organismul la o activitate metabolică intensă, fapt care iniţiază sau agravează diferite afecţiuni.

Invitaţi în platou - acad. ing. ch. Ştefan Manea, dir. gen. HOFIGAL, şi dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 25 august - Bolile transmise de insecte

În prima parte a emisiunii, Sorin Sîrbov are ca subiect bolile transmise de insecte. Vorbim de afecţiuni provocate de țânțari, căpuşe, muşte, acarieni, ploşniţe, păduchi şi purici. Bolile provocate de acestea sunt tot mai dese şi extrem de grave, unele letale.

Aproximativ 1 din 6 persoane este infectată cu o boală transmisă de insecte şi peste un milion de oameni mor, anual, din această cauză. Ţânţarul reprezintă cea mai mare ameninţare, deoarece transmite malaria, denga sau febra galbenă. Aflăm şi cât de periculoasă poate fi căpuşa de la dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecţioase, supraspecializare în boli tropicale, director medical Spitalul Clinic de Boli Infecțioase şi Tropicale ”dr.Victor Babeş”.

În a doua parte a emisiunii, vorbim despre obezitate cu dr. Nicoleta Băjenaru, medic primar chirurgie generală, competenţă în chirurgie laparoscopică, endoscopie digestivă şi ecografie generală, Secţia Chirurgie Generală, Sp. Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Statisticile privind obezitatea sunt alarmante. Romania se află pe locul al treilea în Europa. 50% din populaţie este supraponderală şi 25% obeză. Există numeroase metode intervenţionale şi nutriţionale care încearcă să rezolve problema surplusului ponderal, într-un timp optim pentru buna funcţionare a organismului.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

19:30 Prezenţe româneşti

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC.

Realizator şi producător Marian Voicu

(redifuzare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri