loader
Foto

Despre “boala tăcută”, la “Un doctor pentru dumneavoastră”

Săptămâna 21-24 martie se anunţă bogată în informaţii despre bolile genetice, insomnie, rolul apei în organism, recuperarea medicală, afecţiunile genunchiului, tuberculoza, dar şi efectele presiunii atmosferice.

 

Sorin Sîrbov
Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu

Emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastră” se difuzează de luni până joi, de la ora 18.30, la TVR Internaţional.

Luni, 21 martie

Irninis Miricioiu a discutat despre bolile genetice, dar şi despre insomnie cu specialişti de top, invitaţi ai ediţiei.

În prima parte a emisiunii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sindromului Down, invitată a fost dr. Florina Nedelea, medic primar genetică medicală, Spitalul Clinic Filantropia. Sindromul Down apare ca urmare a unui defect genetic. Se estimează că, în lume, un copil din 800 prezintă acest sindrom, iar în România unul din 1.000. Este necesară testarea prenatală, care, în prezent, se face prin metode performante cu riscuri mici asupra vieţii fătului.

(w882) Irninis Mi

Marţi, 22 martie

Sorin Sîrbov discută despre apa - esenţa vieţii, cu doi invitaţi valoroşi ai Institutului Naţional de Recuperare, Medicină  Fizică şi Balneologie, Bucureşti: dr. Horia Lăzărescu, medic endocrinolog, manager şi dr. Augustin Dima, medic primar recuperare medicală, şef Secţia Recuperare Ortopedică şi Traumatologică.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apelor, discutăm despre recuperarea medicală, medicina fizică şi balneologie şi, aflăm, printre altele, care este importanţa apei pentru buna funcţionare a proceselor fiziologice din organismul uman şi rolul ei în recuperarea medicală din domeniul balneologiei.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 23 martie

Ana Maria Ghiur are informaţii despre afecţiunile genunchiului şi kinetoterapia în recuperarea genunchiului. În prima parte a emisiunii aflaţi noutăţi despre afecţiunile genunchiului de la dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Sanador. Acesta ne informează despre cum apar afecţiunilor de la nivelul genunchiului  şi cum le tratam prin metode ultraperformante.

(w882) Ana Maria

În partea a doua, discutăm despre kinetoterapia în recuperarea genunchiului. Aflăm de la dr.Georgiana Tache, coordonator Departamentul de Recuperare Medicală, Sanador, care sunt metodele de recuperare prin kinetoterapie a acestor afecţiuni.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 24 martie

Sorin Sîrbov aduce informaţii utile în lupta contra tuberculozei. Prima parte a ediţiei este dedicată Zilei Mondiale de Combatere a Tuberculozei şi aduce informaţii utile privind gravitatea acestei boli infecţioase care afectează omul indiferent de vârstă şi care, prin netratare sau tratatere insuficientă, poate duce la deces.

(w882) Sorin Sîr

Datorită noilor tratamente, numărul persoanelor bolnave de tuberculoză este în scădere, iar rata mortalităţii cauzate de aceasta s-a redus cu 41%, în comparaţie cu anii trecuţi. Mai multe detalii despre această boală tăcută ne dă prof. dr. Constantin Marica, medic primar pneumolog, şef secţie la Inst.de Pneumologie „Marius Nasta”, vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Preşedintele Asociaţiei Academice de Tuberculoză.

În a doua parte, fizioterapeutul Bogdan Goga vorbeşte despre efectele presiunii atmosferice, în contextul în care mediul înconjurator joaca un rol important în multe dintre procesele noastre fiziologice.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina deFacebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:30 Românii universali (R)

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo, Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

18:00 Care pe care

*Ediţia 5

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri