loader
Foto

Galerie foto

Tratamente revoluţionare la “Un doctor pentru dumneavoastră”

De luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, „Un doctor pentru dumneavoastră” vine cu informaţii utile pentru un stil de viaţă sănătos. Vă suntem aproape, oriunde v-aţi afla!

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni, 20 noiembrie

TRATAMENTE REVOLUȚIONARE PENTRU CANCER

Invitat: dr. DORU PAUL, medic primar oncologie, hematologie și medicină internă, SUA

Accesul bolnavilor de cancer la cele mai revoluționare tratamente este o problemă vitală și poate face diferența între viață și moarte. Lumea evoluează și cancerul este, pentru oamenii de știință, o adevărată provocare, o bătălie  care trebuie câștigată. Dr. Doru Paul vine tocmai din USA pentru a ne împărtăși ultimele descoperiri din acest domeniu.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

(w882)


Marţi, 21 noiembrie

CREIERUL ȘI EMOȚIILE

Invitat: prof.dr. CONSTANTIN DULCAN,  medic primar neurolog, membru al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului, membru al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România

Creierul este motorul vieții noastre. În creier iau naștere planurile care ne determină evoluția și tot de acolo, mai precis de la emoțiile pe care ni le trezesc întâmplările vieții, pornesc atât bolile, cât și ameliorarea lor, pentru că toate gândurile și senzațiile care sunt localizate în creier, dar și stările emoționale lasă o amprentă asupra corpului fizic. Cum se întâmplă toate acestea, aflam de la prof. dr. Constantin Dulcan. 

Moderator Ana Maria Ghiur

(w882)


Miercuri, 22 noiembrie

STRESUL POZITIV ȘI EVALUAREA  LUI PENTRU SĂNĂTATE

Invitat: prof.dr.  IOAN-BRADU IAMANDESCU, psiholog, medic primar alergolog şi internist

Stresul nu este, neapărat, dăunător. Stresul unui examen ne poate determina să ne concentram mai bine în "momentul Zero", iar cei care știu că o ezitare a mâinii lor  poate curma viața unui om, cum sunt chirurgii, sau cei care practică meserii prin care sunt expuși privirii celorlalți știu că stresul îi ajută să fie mai buni, mai creativi, mai concentrați. Acesta este stresul pozitiv. Când acest stres "pozitiv" devine negativ, ne putem îmbolnăvi. În această ediție aflăm cum să gestionăm stresul.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

(w882)


Joi, 23 noiembrie


APENDICITA ACUTĂ

Invitat: dr. CONSTANTIN OPRESCU, medic primar chirurgie generală, doctor în știinte medicale, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Apendicita, tratată prompt chirurgical, nu ridică probleme. Neglijată, poate duce la septicemie si chiar deces. Ce simptome ar trebui să ne trimită urgent la doctor, cum tratăm această afecțiune și  ce complicații pot să apară aflăm  în această ediție.

DISFUNCȚII SEXUALE

Invitat: dr. RADU MIHALCA, medic primar endocrinolog, androlog, sexolog, vicepreședintele Asociației pentru Medicina Sexualității din România

Disfuncțiile sexuale pot anunța probleme medicale mai grave, metabolice sau cardiovasculare. Abordarea multidisciplinară este temelia protocolului european pentru evaluarea disfuncțiilor sexuale. Doar în urma unui consult amănunțit (urologic, ginecologic, endocrinologic, psihologic etc.) putem vorbi de o clarificare a problemei.

Moderator Ana Maria Ghiur

(w882)

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri