loader
Foto

Despre afecţiunile anotimpului rece, aflaţi la un „Un doctor pentru dvs.”

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional vă aşteptăm cu informaţii utile pentru fiecare afecţiune a organismului.

 

Ana Maria Ghiur
Miruna Moraru
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 21 decembrie

Anotimpul rece este perioada cu cele mai multe afecţiuni, mai ales respiratorii. Amigdalele şi laringele sunt cele mai afectate atunci când avem un sistem imunitar extrem de scăzut.

Netratarea acestora duce la apariţia altor boli cum ar fi otita, rinosinuzita, amigdalita, laringita sau pneumonia.

Irninis Miricioiu şi dr. Janina Becherescu, medic primar ORL, au vorbit în ediţia de luni despre amigdale şi despre vegetaţiile adenoide.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 22 decembrie

Miruna Moraru îl are invitat pe dr. Ioan Opriş, cercetător în neuroştiinţe SUA, care ne aduce cele mai noi informaţii despre sănătatea creierului.

Evoluţia ştiinţei şi a tehnologiei a dus şi la un ritm alert al gândirii. Creierul, organul cel mai complex al corpului uman, oferă posibilităţi încă necunoscute omului, de învăţare, memorare şi prelucrare a unui infinit de informaţii pe care la descoperim zilnic.

Pentru a menţine capacitatea funcţională maximă a creierului, oamenii de ştiinţă cercetează şi descoperă multiple tehnologii de îmbunătăţire a memoriei. Despre acestea aflăm şi noi la „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 23 decembrie

Ana Maria Ghiur ne invită la terapie prin mişcare la domiciliu. Georgiana Tache, coordonator în recuperare medicală, ne explică cât de important este să facem sport.

Într-o lume alertă şi tensionată, în care timpul liber este aproape inexistent şi numărul bolilor este în creştere, oamenii se mişcă puţin. Dacă am face 5 minute de mişcare pe zi, jumătate din durerile şi afecţiunile noastre s-ar rezolva.

Multe dintre bolile reumatice şi degenerative au recomandare kinetoterapia (terapia prin mişcare). O parte din exerciţiile ce pot fi efectuate la domiciliu sunt exemplificate, în direct, de kinetoterapeutul Iulian Nica.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, 24 decembrie

Ce înseamnă stilul de viaţă BIO, aflăm de la Sorin Sîrbov şi dr. Pavel Chirilă. Menţinerea unui stil de viaţă sănătos ar trebui să fie prioritar pentru oamenii din întreaga lume.

Acest lucru se poate face prin învăţarea diferenţei dintre conceptele eco, natural şi bio, totul împreună cu Divinitatea.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Logo Ponde Unul dintre cele mai ambițioase proiecte medicale din Romania, Ponderasare o capacitate de 141 de paturi, 8  săli de operație și peste 35 de cabinete medicale. Centrul este dotat cu tehnologie de avangardă: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), cinci săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D,  anestezie video-asistată, două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, un centru de training ce are sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În prezent, Ponderas este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Contact: Tel.: 021 9886/ 0751.116.397,  office@ponderas.ropagina de Facebook

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri