loader
Foto

Galerie foto

De la nuclee... la stele, sâmbătă la “Reportajele TVR Internaţional”

Sâmbătă, 9 august, de la ora 21.30, la TVR Internaţional aţi putut urmări un reportaj despre Şcoala de vară de la Măgurele, alături de un interviu cu directorul general CERN.

 

Reportajele TVR Internaţional

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Unul dintre cele mai importante evenimente din lumea fizicii “Carpathian Summer School of Physics" a ajuns la 50 de ani. iar jubileul a fost sărbătorit la Sinaia, în perioada 13-26 iulie 2014.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară în cooperare cu universitatea Texas A&M, iar directorul acesteia, Livius Trache, a invitat atât tineri cercetători, cât şi personalităţi din domeniu , cel mai important fiind Prof. Rolf Heuer, directorul general al Comisiiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN).

Evenimentul s-a consacrat ca o conferinţă cu recunoaştere internaţională cu participanţi din mai multe zeci de ţări de pe patru continente.

Unul din punctele de atracţie ale conferinţei a fost proiectul "ELI-NP/Extreme Light Infrastructure”, cel mai mare proiect de acest gen din lume, situat în România.

“ELI-NP  va fi un centru european care va duce atât la progres economic, cât şi la o mai bună înţelegere între oameni, nu doar între oamenii de ştiinţă", a spus Prof. Dr. Livius Trache, director ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară.

Un alt eveniment festiv a fost sărbătorirea a 60 de ani de existenţă a CERN /Comisia Europeană de Cercetare Nucleară. Unul dintre conferenţiarii din cadrul evenimentului a fost directorul general al CERN, Prof. Rolf Heuer care a sublinit, în prezentarea sa, întâlnirea creativă dintre arte şi ştiinţă.

(w882) Rolf Heuer

Internaţionalizarea ştiinţei şi efectele acesteia asupra societăţii moderne au fost subiectele principale ale conferinţei, atât prin prezenţa cercetătorilor din toată lumea, cât şi prin diversitatea temelor abordate la conferinţă.

Foto: cds.cern.ch

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri