loader
Foto

Galerie foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Nevoia de relaxare. De ce avem nevoie de vacanță?

Revedeți o ediție a emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" marți, 27 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional și TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De peste 15 ani, medici români apreciați în țară și în străinătate construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

*De la intoleranțe digestive la adaptarea nesănătoasă

Invitat: prof. dr. Mircea Diculescu, Şef Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni

(w882)

Se vorbește puțin despre capacitățile de adaptare ale omului și se știe și mai puțin despre efectele pe termen lung ale abuzurilor de toate felurile asupra sănătății. Mulți ne tratăm singuri, mâncăm haotic și nesănătos, muncim până la epuizare și toate acestea se răsfrâng și asupra sistemului digestiv bombardat de excese. Pentru a evita diferite riscuri, echilibrul este cheia pentru sănătate.

*Reportaje Stop Cancer 2023

La a şaptea ediţie a Simpozionului STOP Cancer România, specialişti din diaspora, cu sufletul Acasă, au vorbit despre importanța contribuției românilor de pe toate continentele de a interveni pentru îmbunătățirea lucrurilor în România și au îndemnat la păstrarea legăturilor cu țara natală, fără a uita de unde au plecat.

*După 2 ani în Irlanda, a ales România

Invitat: din Argeș, dr. Bogdan Prunaru, medic specialist ATI, Spitalul Orășenesc Mioveni

(w882)

După doi ani de experiență în Irlanda, implementează cu succes, metode și tehnici medicale învățate în străinătate, la Spitalul din Mioveni, numit și „Spitalul Verde”, unul dintre puținele construite de la zero, în România, după 1989. ”Medicul de ATI trebuie să aibă vocație în domeniu, să se pregătească toată viața și să se lupte zi de zi cu salvarea pacienților. Deși aș fi putut pleca din nou în străinătate, am ales să profesez la Spitalul Orășenesc Mioveni datorită echipei tinere şi ambiţioase de aici, dar și a aparaturii moderne”.

*Nevoia de relaxare. De ce avem nevoie de vacanță?

Invitat: din Italia, dr. Alexandru Chiţu, psiholog, dr. în medicină, șef Secția Psihoze, Policlinica de Psihiatrie, Spit. Regional Hudiksvall din Suedia

(w882)

Un studiu realizat de catedra de fiziologie a Universității din Viena arată că impactul pozitiv al zilelor libere este influențat de nivelul recuperării din vacanță. Ne recuperăm mai repede când petrecem timp de calitate cu familia și prietenii. Concediul ameliorează stresul și anxietatea și poate conduce spre reglarea tensiunii, un nivel crescut de energie, îmbunătățirea stării de sănătate și a calității somnului. Se recomandă să ne bucurăm de natură, de micile bucurii ale vieții și să ne detașăm de activități stresante. Ce surse de relaxare putem accesa, aflăm de la invitatul nostru aflat în concediu în Italia.

***

(w882)

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

***

La TVR Internațional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

7:00 Drag de Romania noastră! (R)

Concert * Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

​Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

9:55 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri