loader
Foto

Galerie foto

De la dor la Saudade, luni la “Lumea şi noi”

Luni, 21 septembrie, de la ora 20.30, TVR Internaţional a redifuzat povestea aşezămintelor româneşti din Santarem şi Setubal, Portugalia. Ediţia s-a difuzat în premieră în data de 12 ianuarie.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cu 25 de ani în urmă, Zidul care desfigura nedrept Europa a căzut. Atunci şi românii au dobândit libertatea de a-şi căuta un trai mai bun în toate punctele cardinale ale continentului.

Însă bunăstarea aflată departe de „acasă” nu aduce întotdeauna şi tihna sufletului. Dezrădăcinat, sufletul îşi găseşte alinarea în credinţa strămoşească pentru care comunităţile de români de pretutindeni au înălţat biserici unde au chemat din ţară vrednici slujitori ai Domnului.

În Portugalia au luat fiinţă 7 parohii ortodoxe româneşti. Două dintre acestea, în Santarem şi în Setubal, vă sunt prezentate de Elena Dinu şi Titi Dincă.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 

#tvri