loader
Foto

Galerie foto

De la Chişinău la Washington, luni la “Lumea şi Noi”

Luni, 18 aprilie, de la ora 21.00, TVR Internaţional a prezentat trei reprezentante ale sexului frumos din Republica Moldova, care au traversat Oceanul pentru a-și îndeplini visul american. Și au reușit!

 

Lumea şi noi

Editia este disponibila online pe TVR+.

Aurica Balmuș are 34 de ani. Avea 19 ani când a luat avionul spre Statele Unite. A plecat inițial în 2000 pentru un program de schimb educațional care o obliga să se reîntoarcă în țara de origine pentru doi ani. S-a reîntors, însă, în America în 2003 și nu a mai plecat. A pornit ca debutant pentru ca acum să ocupe o poziție de invidiat într-o instituție a Băncii Mondiale. A oferit consultanță în peste 20 de țări și a lucrat cu sute de bănci pe care le-a ajutat să vină cu oferte în fața întreprinderilor mici și mijlocii.

(w882) Lumea si n

Felicia Belostecinic a ajuns în Statele Unite cu două zile înainte de a începe clasa a X-a. Avea mari emoții și un discurs pregătit: orice o întreba de unde este, îi răspundea că vine dintr-o țară situată între România și Ucraina. Și tocmai faptul că a venit din Republica Moldova a împins-o spre succes. A ajuns în faza națională a concursului de dezbateri și la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, la Georgetown University.

Pe Natalia Ghilaşcu, jurnalistă independentă, am întâlnit-o într-o seară la un eveniment cu reprezentanți din peste 50 de țări, de pe toate continentele. A ajuns anul trecut în Statele Unite cu o bursă de studii la Arizona State University. Primește 1.500 de dolari pe lună și se gândește la un loc de muncă temporar. Toate pentru a-și îndeplini visul: să facă filme documentare.

(w882) Lumea si n

Sunt trei exemple din miile de basarabeni care au decis să treacă Oceanul pentru o viață mai bună. Unii se gândesc să se întoarcă și să aplice în Republica Moldova ce au învățat ani de zile. Alții aleg viața în Statele Unite cu dorul permanent de casă.

Realizatori Irina Ifrimache, Andreea Gheorghe

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Europa mea

Producător Gabriel Giurgiu

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri