loader
Foto

De ce iubesc IA câştigătorii concursului recent încheiat la TVRi

TVRi a finalizat pe 28 iunie campania de promovare a purtatului iei autentice româneşti, în cadrul emisiunii „Corespondent TVRi”, moderată de Corina Dobre. În această ediţie, au fost anunţaţi câştigătorii concursului lansat pe pagina de Facebook TVRi.

 

A doua Românie

Câştigătorii concursului ne spun în continuare de ce iubesc IA românească.

Cu toate că a imigrat în anul 1997 în Statele Unite ale Americii, împreună cu soţul, un Moromete adevărat, după cum îl descrie, Maria Coman nu a uitat niciodată rădăcinile sale, iar dorul de casă, spune ea, devine adesea mistuitor. De mai bine de 20 de ani se află în cealaltă parte a Globului şi totuşi încearcă să păstreze tradiţiile, obiceiurile, portul şi arta culinară autohtone şi să le transmită mai departe urmaşilor.

Pentru Maria, IA reprezintă identitatea poporului român, legătura cu patria mamă pe care o iubeşte din tot sufletul. Portul popular are o valoare spirituală şi sentimentală enormă şi îl poartă cu mare drag ori de câte ori are ocazia.

(w500) IE2

Cel de-al doilea premiu pleacă în Franţa, la Emilie Cuculea. De origine franceză, Emilie a intrat în contact cu valorile româneşti acum câţiva ani, când l-a cunoscut pe soţul său. A vizitat pentru prima dată ţara noastră în 2014 şi de atunci i-au rămas întipărite în inimă meleagurile dragi pe unde a trecut. Iubeşte muzica şi dansurile noastre populare, în special hora. Emilie consideră că IA este un simbol al culturii româneşti, pe care suntem datori să-l cinstim şi să-l lăsăm moştenire urmaşilor.

(w500) IE3

Deşi locuieşte în Franţa de 18 ani, Violeta Cosma, cea de-a treia câştigătoare a concursului „Răspândeşte cultură! Dăruieşte RomânIE!”, păstrează în suflet valorile patriei în care s-a născut: „Bunicul m-a învăţat încă de copil datinile poporului român, cultura şi istoria neamului nostru. Îmi doresc foarte mult să transmit ceea ce ştiu mai departe: copiilor mei, prietenilor, colegilor. Aş vrea să le arăt tuturor cât de frumoasă este România! IA înseamnă totul pentru mine, ţara mea, obiceiurile străbunillor, folclorul nostru românesc. Sunt mândră că sunt româncă! Îmi doream foarte mult să câştig acest concurs, să dăruiesc acest simbol al tradiţiilor autohtone fetiţei mele, ca ea la rândul ei să-l transmită generaţiilor viitoare.”

(w500) IE4

Mulțumin partenerului nostru, Flori de ie, pentru cele trei premii oferite!

De asemenea, mulțumim tuturor participanţilor pentru mesajele trimise.

Împreună promovăm valorile românești peste hotare!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 

#tvri