loader
Foto

Galerie foto

Dăruiește Românie - Dăruiește ajutor!

În Vinerea Mare , Carmen Târnoveanu și echipa ”Dăruiește Românie!” ne-a invitat să ne potrivim busola spre direcțiile care înțeleg miracolul vieții și fac tot ce pot, pentru a-l așeza în lumină, într-o ediție specială, difuzată la ora 21.00.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru direcțiile acestea avem nevoie de niște, să le spunem, ghizi. Ei bine, aceștia sunt oamenii pe care îi recomandă doar faptele, faptele bune.

„Pe părintele Dinu îl găsești la biserică. Acolo l-am cunoscut și eu. Este în biserică oricând îl cauți, parcă știe dinainte când ai nevoie de el. Mi-a povestit cum a construit, de la temelie, o biserică nouă, o grădiniță, o cantină socială, un cămin de bătrâni și tot nu are de gând să se oprească. Va continua să dea sens bisericii prin fapte, propriile fapte”. (spune Carmen Târnoveanu, moderatorul emisiunii)

În Vinerea Mare, v-am invitat să urmăriți o ediție specială în care, prin mărturisiri oneste, ne-am putut vedea în oglindă și vulnerabilitatea și bunătatea.

Am trăit bucuria de a dărui, împreună cu:

Pr. paroh POMPILIU DINU - Parohia Șerban Vodă, București

(w882) pr pompili

Părintele Dinu Pompiliu, la fiecare predică, te face să crezi că, de fapt, vorbește numai pentru tine. Dă mărturisire pentru binele din oameni, prin propriile fapte cărora nu le face niciodată inventarul, ar fi cam mult de numărat: o biserică nouă de la temelie, o grădiniță, o cantină socială și un cămin de bătrâni.

Pr. paroh DANIEL NECULA - director Asociația Ortodoxă “Filantropia”, Buzău

(w882) pr daniel

În 2004 a luat, pentru prima dată, 12 copii în grija sa. De atunci și până astăzi, părintele a construit pe lângă biserica la care slujește, o viața nouă pentru sute de copii și bătrâni.

Pr. DAN DAMASCHIN - Biserica Maternității “Cuza Vodă”, Iași

(w882) pr dan dam

Preot misionar la Spitalul Clinic Universitar de Obstetrică și Ginecologie ,,Cuza-Vodă” din Iași, părintele Damaschin ne provoacă să fim oameni, să-i vedem pe ceilalți și să-i întâmpinăm cu binele. Dăcă nu știm cum sau de unde să începem, putem să-l întrebăm cum a adunat peste 7000 de copii, zeci de familii și sute de mame cărora le poartă de grijă.

Pr. arhimandrit CALIOPIE ICHIM - stareț Mânăstirea Curtea de Argeș

(w882) pr iachim

Stareţul Mănăstirii Argeşului, Caliopie Ichim, iese rar în „public”, însă, de fiecare dată când îți vorbește parcă înțelegi lumea altfel, parcă totul e mai clar și mai aproape de un sens.

Pr. ION DOBRESCU - Parohia ortodoxă română „Sfinții Trei Ierarhi”, Setúbal, Portugalia

(w882) pr 2

A ajuns în Portugalia ca preot misionar, construind, încet și cu nădejde, o comunitate de credință ortodoxă și, apoi, de limbă română.

Pr. GEORGE ACSENTE - Biserica “Sfinții Constantin și Elena”, Georgia, Statele Unite ale Americii

(w882) Preot Gero

Din anul 2013 este preot paroh al Bisericii “Sfinții Constantin și Elena” din Georgia. Este una dintre cele mai frumoase biserici din episcopia Americii și a Canadei. Părintele trăiește în mijlocul uneia dintre cele mai dinamice comunități de români din Statele Unite.

SILVIA MARCU - Madrid, Spania

(w882) silvia mar

A predat la universităţi din SUA şi din Madrid, de peste 10 ani esti cercetător titular la Consiliul Superior de Cercetări Ştiintifice din Madrid, analizează fenomenul migraţie şi al schimbărilor geopolitice şi sociale. Trecând prin toate filtrele pe care le-a dobândit în urma acestor cercetări, ceea ce trăim și mai ales, felul în care trăim astăzi, are o înțelegere aparte.

TUDOR PETRUȚ - California, Statele Unite ale Americii

(w882) pr tudor p

Tudor Petruţ, cunoscut din seria de filme Liceenii, este primul actor român care joacă un rol principal într-un serial difuzat de postul american de televiziune NBC. Anul acesta, așa cum nu s-a mai întâmplat înainte, trăiește Paștele în fața computerului, doar așa își va putea întâlni mama, rămasă acasă, în România.

***

Vom trăi bucuria de a dărui!

Dacă după tot ce se întâmplă, rămânem în continuare mărginiți de pariuri mici și discursuri în buclă, e greu de crezut că vom traversa strada izolării. După ce vom lăsa la ușă ravagiile acestei perioade, poate că vom avea decența ca, uitându-ne înapoi, să nu îndrăznim să mai răsturnăm piramida valorilor. Să nu mai protejăm oameni mici, să nu mai dăm volumul la maximum pentru inepții și odată ce am făcut curat, vom avea loc în propria sufragerie pentru oamenii pe care îi recomandă faptele, faptele bune.

 

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri