loader
Foto

Galerie foto

Dan Nuţu, un român get-beget, joi la “Lumea şi noi”

Joi, 19 iunie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional a fost actorul Dan Nuţu, “idolul unei generaţii” şi  „durul-vulnerabil al cinematografiei anilor '60”.

 

Lumea şi noi

Ediţia emisiunii este disponibilă online pe TVR+

Actor de teatru şi film, considerat marea speranţă a filmului românesc al anilor ‘60-‘70, răsfăţat de critica vremii, care l-a etichetat drept copilul rebel al cinematografiei româneşti,  Dan Nuţu a fost "idolul unei generaţii".

„Durul-vulnerabil al cinematografiei anilor '60”, aşa cum l-a numit criticul de film Tudor Caranfil, se bucura de o mare popularitate. În toamna anului 1979, pleacă într-un turneu cu trupa teatrului “Lucia Sturdza-Bulandra” în Berlinul de Vest şi nu se mai întoarce în ţară. Pentru scurt timp colaborează la Europa Liberă, joacă într-un film regizat de Radu Gabrea, în Portugalia, dar cum nu îi plăcea foarte tare sonoritatea limbii germane, pleacă în America.

Din taximetrie a făcut o şcoală de video pe care, cum singur ne spune,  “a dat o groază de bani“. Şi cum prima dragoste nu se uită niciodată, Dan Nuţu s-a întors la filme, dar, de data aceasta, de cealaltă parte a baricadei.

(w882) ÃŽn rolul

Din 2005, se implică într-un proiect de instruire a tinerilor creatori de documentare în cadrul unui Atelier de vară (Aristoteles workshop), organizat în România.

După 35 de ani de tăcere revine în forţă pe platourile de filmare, în pelicula românească "Puzzle" , în regia lui Andrei Zinca, în care joacă rolul unui nevăzător.

Pentru meritele sale ca actor, scenarist şi producător de film documentar, actorul Dan Nuţu a fost răsplătit, în aprilie 2014, în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cu Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri