loader
Foto

„Cu drag... de Dragobete” - spectacol eveniment de folclor, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Iuliana Tudor alături de peste 30 de artişti, tineri interpreţi şi mari nume ale foclorului românesc, v-a prezentat „Cu drag... de Dragobete”, show-ul muzicii populare de calitate. Spectacolul extraordinar a sărbătorit iubirea şi a marcat lansarea oficială a postului TVR Folclor.

 

Iuliana Tudor

Bucurie și bună dispoziție, muzica populară de dragoste a românilor, tinereţe şi prospeţime, tradiţii româneşti, mari interpreți şi orchestre consacrate – toare acestea ne-au însoţit pe 24 februarie, în spectacolul extraordinar de folclor pus la cale de Iuliana Tudor şi echipa ei. „Cu drag... de Dragobete” s-a difuzat de la ora 21.00, la TVR Folclor , TVR 1 și TVR Internațional.

(w882) Iuliana Tu

Conform tradiției româneşti, pe 24 februarie, sărbătorim dragostea în calendarul popular. Dragobetele semnifică începutul primăverii, atunci când toată natura se trezește, iar fetele și băieții se întâlnesc și se sărută, pentru ca iubirea lor să țină tot anul. În ultimii ani, tot mai mulți români aleg să celebreze sărbătoarea națională a dragostei, Dragobetele.

Parte din tot ceea ce reprezintă tradițiile spațiului românesc, Dragobetele, numit și Cap de primăvară, vorbeşte la modul cel mai simplu și curat despre dragoste, despre înnoire, despre belșug și fertilitate, despre felul în care vietăţile trăiesc în armonie.

Lansat în urmă cu 23 de ani, programul „Cu drag...de Dragobete” a devenit unul de tradiție în grila de programe a TVR 1 și a adus în atenția publicului tineri artiști deveniți în timp marile vedete de azi. Anul acesta, „Cu drag... de Dragobete” marchează lasarea oficială a postului TVR Foclor şi se va desfășura sub forma unei întâlniri relaxate între tineri artiști și vedetele consacrate ale folclorului. Telespectatorii se vor bucura să asculte melodii având ca temă dragostea, din repertoriul generaţiei noi de interpreţi. Totodată, în platou, printre invitaţii Iulianei Tudor vor fi şi nume mari ale folclorului românesc care ne vor povesti obiceiurile, tradițiile românilor legate de dragoste şi ne vor cânta melodii cu această tematică din zona pe care o reprezintă.

(w882) tineri_TVD

„Sărbătoarea dragostei la români merită să fie adusă în atenţia tuturor, cu tot ce înseamnă tradiţiile specifice fiecărei zone unde aceasta este celebrată. Cu drag...de Dragobete înseamnă tradiţie. 23 de ani de când este prezent în grila TVR 1 înseamnă o istorie importantă. Este un program dedicat tinerilor şi, prin el, am construit până astăzi multe generaţii de artişti... 4 sau 5 la număr.

Tinerii laureaţi ai talent show-ului Vedeta populară sunt cei pe care îi aducem anul acesta în atenţie. O parte dintre ei... căci sunt mult mai mulţi valoroşi, ne-ar trebui o emisiune episodică să-i cuprindem pe toţi! Alături de ei, am adus cinci mari vedete - Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Matilda Pascal Cojocărița, Maria Cârneci şi Ionuț Fulea - care să le împărtăşească din experienţa lor legată de dragoste”, ne dezvăluie Iuliana Tudor, gazda şi producătorul spectacolului de folclor.

(w882) tineri si

I-am ascultat pe tinerii Alexandra Chira, Maria Chivu, Marina Roșu, Alexandra Dan, Anișoara Popescu, Roxana Goia, Sînziana Ștefan, Ioana Ștefan, Anda Horoba, Simina Popescu, Daria Gâdea, Mihai Teacă, Vlad Lință, Gabriel Treteag, Dorinel Gavriluț Pîrvoni, Cosmin Bârlan, Alexandru Staicu, Codruț Știrbu, Alex Golfin, Andrei Chelba...

(w882) tineri_TVD

(w882) tineri_TVD

Ne-au încântat şi vedetele consacrate - Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Matilda Pascal Cojocărița, Maria Cârneci şi Ionuț Fulea, care au transmis gânduri de început de drum pentru noul post al Televiziunii Române, TVR Folclor:

„Ca interpret, dar și ca om, noului post de televiziune TVR Folclor îi doresc viață lungă și emisiuni frumoase și de calitate! Iar tuturor celor care slujesc acest post, să fie sănătoși, creativi și exigenți, pentru că acest post ne reprezintă pe noi ca neam! Tradiția, costumul popular și cântecul, toate ne dau identitatea!”, ne-a declarat îndrăgita Maria Cârneci.

(w882) Maria Cirn

Ce înseamnă pentru Ionuţ Fulea lansarea noului post tv TVR Folclor? „O reîntoarcere la frumos. O redescoperire a firescului. O revigorare a sentimentului de apartenență la valori real identitare. Materialele difuzate sunt aduceri aminte ce înnobilează sufletul și mintea”, declară interpretul, a cărui carieră se leagă strâns de Televiziunea Română.

(w882) Ionut Fule

„De o viaţă am aşteptat să fie un asemenea post, să se transmită exclusiv pe un post al Televiziunii Române muzică populară adevărată, cu solişti cunoscuţi, cu solişti care au adus cântece autentice care vor rămâne în continuare pentru generaţii întregi. Mi-aş fi dorit să existe un post dedicat... demult, apariţiile se puteau întâmpla doar la Televiziunea Română. Mulţi dintre noi ne-am lansat acolo, la Televiziunea Română, ne-am făcut cunoscuţi la TVR.

Îmi pare extraordinar de bine să fie un asemenea post de folclor autentic! E ca şi cum a revenit muzica populară în tezaur, tot ce-i mai frumos - obiceiuri, tradiţii – vor rămâne în acest tezaur, pentru că muzica populară n-are graniţe”, punctează moldoveanca plină de viaţă şi ritm Mioara Velicu.

(w882) Mioara Vel

„Chiar am trecut TVR Folclor printre programele pe care le urmăresc cu mare, mare drag şi cu nostalgie ne aducem aminte de clipe extraordinare! Este strict necesar pentru Televiziunea Română să aibă un astfel de program de folclor, mai ales că Arhiva de aur a televiziunii este atât de încărcată şi în atâţia ani de zile a adunat material valoros... o arhivă plină de emoţii, plină de folclor, plină de cântece frumoase, de oameni dragi, care ne-au încântat sufletele, cei de dinainte, de odinioară, dar şi cei care sunt astăzi. Adică este foarte bine ceea ce au gândit şi propus cei de la TVR Folclor. Dar mi-ar plăcea, de ce nu, să avem şi programe actuale, adică să se facă și filmări, programe noi...”, sugerează Matilda Pascal Cojocăriţa, cea care recunoaşte că TVR este televiziunea care a format-o ca artist, dar şi ca om.

(w882) Matilda Pa

„M-am bucurat văzând în grila de programe acest nou post al Televiziunii Române! Acum pot fi revăzute filmări făcute de adevăraţi profesionişti, cu artişti valoroşi ai noştri, ce nu trebuie uitaţi niciodată! Iar generaţia tânără poate să vadă şi să ducă mai departe folclorul şi tradiţiile neamului. Succes postului TVR Folclor, felicitări celor care au gândit lansarea unui astfel de canal al Televiziunii Române!”, urează şi Constantin Enceanu.

(w882) Enceanu_

Din 24 februarie, TVR Folclor devine scena românilor, locul în care și tinerii îşi pot face debutul, ca artişti, dar şi unde putem descoperi, alături de mari interpreți şi orchestre consacrate, tinere talente autentice. Lansarea oficială a TVR Folclor se desfășoară în cadrul spectacolului „Cu drag… de Dragobete”, prezentat de Iuliana Tudor. De la începerea emisiei, în 27 noimebrie 2023, TVR Folclor a scos la lumină mii de ore de înregistrări cu muzică populară autentică, obiceiuri şi creaţii de patrimoniu, astfel că acum, românii pot vedea emisiuni de colecţie, concerte şi spectacole de excepție. Iar de luni, 26 februarie, telespectatorii se vor bucura să revadă, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la ora 21.00, toate sezoanele emisiunii „Vedeta populară”, cu Iuliana Tudor.

TVR Folclor este al 13-lea post al Societăţii Române de Televiziune. TVR mai deţine alte posturi tv naţionale, internaţionale şi teritoriale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR Cultural, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Cluj şi TVR TG. Mureş, care sunt accesibile atât prin canale tv tradiţionale, cât şi online prin platforma TVR+. De asemenea, TVR a anunţat, pentru luna martie, lansarea postului TVR Sport.

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

10:50 Smart Diaspora

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

 

#tvri