loader
Foto

CorespondentELE TVR Internaţional

Emisiunea “Corespondent TVRi” devine parte a campaniei TVR Internaţional “ÎnvingătoarEA ești tu!” - joi, 7 martie, de la ora 21.30.

 

Carmen Târnoveanu
A doua Românie

Invitatele din această săptămână frecventează un loc din ce în ce mai puţin vehiculat, mai ales în spaţiul public, şi anume: galeria oamenilor de pus în ramă. Acolo am căutat, deşi n-a fost usor.

De la un statut social şi existenţial net inferior tagmei masculine, private de accesul la educaţie, fără drept de vot până târziu în istorie, cine ar fi crezut că femeia va ajunge astăzi să conducă, dacă e nevoie, chiar şi lumea întreagă?

De luni, de când a început campania, și până astăzi, se înțelege de ce, în vecinătatea Zilei Internaționale a Femeii, TVR Internațional a hotărât să declare, prin exemple concrete, că ÎnvingătoarEA ești tu!

Joi, 7 martie, de la ora 21.30, pregatiţi-vă să aflaţi poveşti, dacă nu tulburătoare, atunci, măcar în măsură să vă inspire. Despre pasiune, curaj, credinţă şi bucurii simple vor vorbi, cu onestitate, invitatele emisiunii Corespondent TVRi:

CĂPITAN MAGDALENA ALDEA

A absolvit Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă' în 2010 și cursurile Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene în 2011. Este pilot  clasa I, având pregătirea iniţială pe IAK-52, apoi pe AN-2.

CĂPITAN ROMINA MÎRZA

În prezent, este singura femeie pilot pe avionul supersonic Mig 21 Lancer din România. Își desfășoară activitatea la Bază 71 Aeriană Câmpia Turzii, în cadrul Escadrilei 711 Aviație Luptă. A absolvit Colegiul Militar Liceal ,,Mihai Viteazul", Alba Iulia, ca şefă de promoţie în 2009, apoi Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coanda", Braşov, tot ca  şefă de promoţie, în 2012.

(oar_w460)

UCA MARINESCU

În prezent, este președintele Comisiei de Sport și Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Român. Este prima femeie din lume care, la o vârstă considerabilă, a atins pe schiuri, într–un singur an calendaristic, cei doi poli geografici ai Pămantului.

(oar_w460)

 

VALERIA RĂCILĂ VAN GRONINGEN

În 1984 a fost laureată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, la canatoj, sportul căruia i-a dedicat o parte din viață. În prezent, organizează Maratonul Internațional București și, de ani buni, numărul competitorilor români e în creștere.

(oar_w460)

DANIELA LICA

Predă informatică de 25 de ani la Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești, unde a creat  un centru de excelenţă pentru copiii care doresc să învețe să programeze. De numele Danielei Lica se leagă existența unui Silicon Valley prahovean.

(oar_w460)

Moderator: Carmen Târnoveanu

Realizator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri