loader
Foto

Evenimente muzicale şi culturale, la „Corespondent TVRi”

Corina Dobre vă prezintă joi, 18 octombrie, de la ora 21.30, noile evenimente culturale ce au loc în această perioadă.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ne bucurăm de prezenţa în emisiunea noastră a unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați violoniști români.

Cu peste o mie de apariţii scenice, cu zeci de premii naționale și internaționale, este solist concertist al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, membru al Cvartetului de Stat „Transilvan” al Filarmonicii din Cluj-Napoca şi profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Gabriel Croitoru va susţine un concert extraordinar la Izmir, sub bagheta celebrului dirijor Tiberiu Soare.

(w882)

Echoes of Bucharest (Ecourile Bucureştiului) este titlul unui concert special, care are loc în această săptămână la ARCUB. Concertul este susținut de ALEX SIMU QUINTET, un cvintet cu o componenţă internaţională, aplaudat şi premiat pe mari scene ale lumii.

Invitat: Alex Simu - clarinetist, saxofonist, compozitor

(w882)

Vă invităm la un festin teatral organizat, ca în fiecare toamnă, de Teatrul Nottara din Bucureşti. Fest(in) pe Bulevard a fost gândit ca un festival destinat tuturor bucureștenilor, cu multe ingrediente pentru spectatorii săi fideli sau potențiali: spectacole cu o pronunțată tentă socială, urmate de discuții cu publicul, spectacole de comedie, premiere ale Teatrului Nottara din stagiunea precedentă, spectacole de teatru-dans, concerte, evenimente stradale, aniversări ale unor personalități culturale, colocvii, spectacole-lectură, expoziții, comemorarea unor artiști dispăruți dintre noi și chiar spectacole ale unor persoane private de libertate.

Invitata: Marinela Țepuş, manager al Teatrului Nottara

(w882)

În continuare vorbim despre un eveniment muzical special prilejuit de prezența în Israel a celebrului artist Sergiu Cioiu. Turneul „Cântecul vântului și al amintirii” a fost organizat de Direcția generală Programe prin reprezentanțe și in Comunitați istorice din ICR  şi de Institutul Cultural Român din Tel Aviv.

Invitat: Sergiu Cioiu

(w882)

Prin telefon: Cleopatra Lorinţiu, director adjunct ICR Tel Aviv

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

*Primăvara creştină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

1:10 De ce-aş citi? (R)

*Invitat: Vava Ştefănescu, dansatoare şi coregrafă, manager Centrul Naţional al Dansului şi Radu Nica, regizor, manager Teatrul Metropolis

De ce-aș citi? Ca să înțeleg mai bine artele performative, teatrul și coregrafia. Pe 29 aprilie se celebrează în fiecare an Ziua Internațională a Dansului, iar noi vom încerca să aflăm care este relația textului cu dansul, a literaturii cu coregrafia și cu mișcarea scenică.

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)
 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea s-a difuzat ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri