loader
Foto

Galerie foto

CORESPONDENT TVRi cu evenimentele românilor din afara ţării

TVR Internaţional vă propune o nouă ediţie a emisiunii moderate de Corina Dobre, pe 16 noiembrie, de la ora 21.30.

 

Corina Dobre
A doua Românie

 

Recent a avut loc la Londra, cel mai mare târg internațional de turism din lume. World Travel Market este cel mai important eveniment de tip Business to Business la nivel global pentru industria călătoriilor și a ajuns la cea de-a 37-a ediție. Cristina Tărteață – secretar de stat în Ministerul Turismului, invitată în emisiune.

(w882)

O expoziţie-eveniment, intitulată „Atelier de front. Artişti români în Marele Război” a fost inaugurată zilele trecute la Roma. Lucrările provin din colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României şi ale altor instituţii muzeale din ţară.

(w882) alina

Ne oferă detalii Liviu Constantinescu, director general interimar MNAR și , Alina Petrescu, curator.

(w882)

Basmele și cărțile românești fac parte din oferta adresată românilor din străinătate  de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, alături de alte programe dedicate promovării valorilor culturale româneşti.

Prin telefon, cu noutăţi: – prof. univ. dr.  Rudolf-Mihai Dinu- coordonator,  Accademia di Romania, Roma.

(w882)

Invitat în emisiune, conf. univ. dr Nicolae  Brânzea, director al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

(w882)

Cultura română este în prim plan, în această perioadă, la Munchen, unde se desfășoară a optsprezecea ediție a "Zilelor culturii române". Această manifestare de amploare, organizată anual de asociaţia Ge-Fo-Rum, cu participarea Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin, oferă un program cultural divers, din care fac parte expoziții de artă, prelegeri și Festivalul filmului românesc.

Prin telefon – Brigitte Drotloff, regizoare, scenaristă și producătoare, organizatoarea Zilelor culturii române.

(w882)

Ne aduce detalii Șerban Georgescu, regizor.

(w882)

***

Alte subiecte ale emisiunii sunt:

  • Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a întâlnit la Bruxelles, cu membrii comunității românești din regiune, reprezentanți ai mediului asociativ, precum și ai presei de limbă română. Detalii în reportajul realizat de Virginia Ghiță.
  • Asociația românească “Muntenia” din Spania a organizat zilele trecute o acțiune caritabilă, intitulată “Ajută-i să zâmbească”, prin care românii din apropierea Madridului vin în sprijinul familiiilor nevoiașe de acasă, din România. Aflăm mai multe din reportajul realizat de corespondentul nostru Felix Damian.
  • “Cine a găsit tinereţea mea…” este titlul unui nou album lansat de cunoscutul interpret al anilor ‘70 și ‘80, Sergiu Cioiu. Chiar dacă de 35 de ani locuiește în Canada, Sergiu Cioiu continuă să revină pe scenele din România. Detalii în reportajul realizat de Doru Ionescu.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

 

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri