loader
Foto

Corespondent TVRi: Prezenţe literare româneşti în străinătate

Despre prezenţele literare româneşti în străinătate, dar şi despre aniversările româno-australiene, aflaţi în ediţia de joi, 22 martie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Romanul Cartea şoaptelor, unul dintre cele mai apreciate volume semnate de Varujan Vosganian a apărut în acest an și în versiunea engleză, la prestigioasa editură americană Yale University Press.

S-a aflat pe lista nominalizărilor la Premiile PEN America, ediţia 2018, la secțiunea de traduceri. Recent, cartea a fost lansată în mai multe oraşe din Statele Unite, în prezenţa autorului.

În studio: Varujan Vosganian - deputat, scriitor, Preşedinte al Uniunii Armenilor din România

(w882) Coresponde

Prin Skype: Ara Echighian - Preşedinte al Organizaţiei Culturale RAFFI din Los Angeles

(w882) Coresponde

Centenarul Marii Uniri a României şi împlinirea a 50 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Australia au fost sărbătorite la Sydney, printr-un eveniment deosebit organizat de Academia româno-australiană pentru cultura şi Ambasada României în Australia.

Prin telefon: ES Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă

(w882) Coresponde

La Nurnberg s-au pus bazele unui Centrul Cultural de ajutor pentru românii din regiune. Centrul se bucură de sprijinul unor importante personalităţi din Germania, dar şi din România. Cosmonautul Dumitru Prunariu este unul dintre susţinătorii proiectului.

În studio: Dumitru Prunariu, cosmonaut

(w882) Coresponde

România a fost ţara invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, probabil cel mai important eveniment european de profil, dedicat promovării lecturii şi unul dintre cele mai vechi târguri de carte din întreaga lume. Peste 60 de evenimente au avut loc la standul României, la care au fost  invitaţi peste 40 de autori.

În studio: Dinu Flămând, poet, eseist, traducător, fost jurnalist la Radio France Internationale

(w882) Coresponde

***

Moderator: Corina Dobre

Realizator: Liliana Văduva

Emisiunea este difuzată şi online pe TVR+.

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri