loader
Foto

Galerie foto

"Corespondent TVRi": pionierat, traduceri şi comunităţi româneşti

Vă propunem să revedeţi vineri, 17 februarie, de la orele 4.00 şi 12.30, o ediţie "Corespondent TVRi", la TVRi şi pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vorbim în această ediţie despre literatură şi despre traduceri, despre importanţa lor în această epoca digitală şi în acelaşi timp a diversităţii culturale cu o doamnă care prin traducerile sale promovează scriitorii şi poeţii români peste hotare. Deasemenea, încurajează învăţarea limbii engleze prin intermediul literaturii. Şi asta este doar o mică parte a activităţii sale. Invitată: Lidia Vianu, profesor la Universitatea Bucureşti, Catedră de Engleză, şi director al Editurii online penru Literatură Contemporană ”Contemporary Literature Press”, al revistei online Translation Café şi al Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan.

Vă aducem în atenţie în continuare un eveniment cultural românesc, care a avut loc în Spania, la Getafe, şi care a avut drept scop prezentarea culturii şi spiritualităţii româneşti , implicit a comunităţilor de români din Regatul Spaniei. Intitulat “Haideţi să-i cunoaştem pe prietenii noştri din România”, evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română Sfântul Nicodim cel Sfinţit de la Tismana , Getafe, iar amănunte ne oferă de la, faţa locului, preotul Cristian Mihail Deac.

Semnalăm de această dată performanţa unui român, a unui profesor din ţară noastră, premiată de o importantă instituţie din străinătate. Uniunea Scriitorilor şi Literaţilor Arabi a oferit, pentru prima oară în istoria sa, un important premiu unui străin, în persoana lui George Grigore, profesor de limba arabă la Universitatea din Bucureşti, pentru opera sa de promovare a valorilor literare arabe prin zeci de traduceri şi studii critice. Invitat: profesor George Grigore.

(w882) Grigore

Următorul nostru invitat s-a născut în Germania, e de origine iraniană şi a devenit vindecator de inimi în România. Wargha Enayati , medic şi antreprenor, a construit de la zero una dintre cele mai importante reţele private de sănătate din România, Regina Maria, afacere din care a ieşit de curând. A decis să se implice în acţiuni asociale, înfiinţând două policlinici sociale în Bucureşti şi două programe educaţionale pentru copii defavorizaţi. Acum pregăteşte dezvoltarea unui complex de îngrijire pentru vârstnici. Invitat: Wargha Enayati.

(w882) Wargh

Iubitorii filmului românesc, dar şi ai teatrului din anii ’80 îşi vor aminti cu siguranţă cu multă bucurie de următoarea noastră invitată şi de rolurile care au făcut-o celebră. Chiar dacă în 1989 a decis să plece din România şi să îşi construiască o carieră de artist european. A reuşit, dar din când în când, se întoarce cu plăcere acasă, iar nu noi nu am ratat ocazia de o invită pe actriţa Eniko Szilagyi în studio, pentru a afla despre noile sale proiecte.

(w882) Eniko

Vă prezentăm în ultimele minute ale emisiunii un proiect de promovare a României în străinătate, organizat de Asociaţia „Liber la Educaţie, Cultură şi Sport” în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României. Invitate: Oana Siclovan, preşedinta Asociaţiei „Liber la Educaţie, Cultură şi Sport”. Prin telefon: Daniela Uchiyama- Profesoară în Japonia.

(w882) Oana

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri