loader
Foto

Corespondent TVRi: Israel, 70 de ani de independenţă

Emisiunea "Corespondent TVRi" v-a propus pe 19 aprilie o nouă ediţie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

În această săptămână, am vorbit despre aniversarea a 70 de ani de la declararea independenței statului Israel, despre performanțele internaționale ale unor muzicieni români, dar și despre realizările elevilor în domeniul roboticii.

Alături de noi, în studioul Corespondent TVRi s-a aflat o pianistă de renume internațional, Mădălina Pașol, care a susţinut recent un un nou recital în Sala Mare a Ateneului Român, după ce, de-a lungul anilor, a predat cursuri de maiestrie, a avut concerte și recitaluri în Europa și în Asia, iar activitatea și talentul său au fost recompensate cu numeroase premii.

(w882) coresponde

V-am prezentat o comunitate specială, formată din tineri muzicieni din întreaga Europă, uniți prin talent și pasiune. Este vorba despre Orchestra de Tineret a Uniunii Europene, una dintre cele mai importante orchestre ale lumii, care a concertat pe 15 aprilie, la Ateneul Român. A fost împreună cu noi Theodor Antoniu Andreescu, violist, membru în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO).

(w882) coresponde

Pe 19 aprilie, Israelul a aniversat 70 de ani de independență. Cu acest prilej, TVR Internațional a realizat o serie de programe speciale, iar la Corespondent TVRi aţi putut să cunoaşteţi un grup de invitați speciali, reprezentanți ai Complexului Educațional Lauder-Reut din București.

Asaf Ben Joya - profesor de limba ebraică

(w882) coresponde

Ioana Alexandra Mogoș – elevă

(w882) coresponde

Maria Dumitrașcu – elevă

(w882) coresponde

David Adrian Sobolevschi – elev

(w882) coresponde

Pentru că TVR Internațional are numeroși telespectatori în Israel, în această zi importantă am luat legătura cu un membru al comunității românești din Israel, un adevărat reprezentant al presei de limbă română de acolo - Nando Mario Varga, directorul și fondatorul agenției de știri Anima News.

(w882) coresponde

Tot în această ediţie, am salutat o nouă performanță a elevilor români pasionați de robotică, un domeniu care pare să aibă o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani în școlile românești. Au participat în emisiune Andrei Gabriel Preda – Team Leader, Victor Suciu – Team Leader, Alex Țurcanu – Hardware Leader, Ema Dumitru – PR Leader  –  membri ai echipei “Quantum Robotics” de la Liceul Internațional de Informatică București.

Despre români celebri în străinătate, dar și despre performanțele elevilor participanți la o olimpiadă specială și despre alte subiecte interesante am aflat, ca în fiecare săptămână, din reportajele Corespondenților TVRi.

***

Corespondent TVRi promovează evenimentele și realizările românilor de pretutindeni, aducându- i astfel mai aproape de România.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, online pe TVR+.

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri