loader
Foto

Galerie foto

Corespondent TVRi, tradiţii şi excelenţă într-o nouă ediţie

Corespondentul TVRi din 6 aprilie a venit de la ora 21.30 cu discuţii şi informaţii despre cele mai noi realizări şi preocupări ale românilor din afara ţării.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vă invităm să rămâneţi alături de noi şi în ediţia din 6 aprilie, pentru a afla de la corespondenţii noştri care sunt cele mai recente evenimente, realizări şi preocupări ale românilor din afara ţării.

(w882) Dorobantu

În studio: Alin Dorobanţu, director operaţional, fondator OSF, prin telefon Gerard Szatvanyi, preşedinte fondator OSF.

(w882) Gerard

Aflăm povestea unor antreprenori români care au reuşit să cunoască succesul pe trei continente. În aproape 15 ani, au dezvoltat o afacere globală în domeniul IT, care oferă servicii clienţilor din America de Nord, Europa și Asia. Care este reţeta succesului lor, ce dificultăţi au întâmpinat pe parcurs şi cum le-au depăşit, aflăm de la iniţiatorii afacerii.

Prin telefon: Monica  Săvulescu Voudouri, preşedinta Societăţii Culturale Balkania Contemporana şi iniţiatoarea proiectului.

(w882) Voudouri

Continuăm cu o invitaţie la teatru, adresată în special celor aflaţi în Grecia, acolo unde îşi desfăşoară activitatea Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora. Este vorba despre un proiect cultural inedit, care promovează dramaturgia românească, actorii implicaţi provenind din familii mixte, iar stagiunile fiind bilingve.

Prin telefon: Ioana Anghel, directorul Institutului Cultural Român – Madrid.

Festivalul Zilele Filmului Românesc se desfăşoară, în această perioadă, în Spania, un festival itinerant care cuprinde cinci oraşe importante. În Valencia, festivalul a fost inaugurat cu proiecția filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică, recompensat cu premiul Fipresci în cadrul secțiunii Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes din 2016.

(w882) Anghel

În studio: Sergiu Dan, președinte şi fondator al Asociaţiei Convergenţe Europene, alături de Liliana Simionescu, coordonator de proiecte.

Aflăm detalii despre o serie de iniţiative menite să contribuie la dezvoltarea şi integrarea comunităţilor româneşti din jurul graniţelor României, în viaţa culturală şi socială a ţării. Asociația Convergenţe Europene organizează evenimente și conferințe cu tematici care dezbat situația românilor din afara granițelor și colaborează constant cu instituțiile statului responsabile de susținerea românilor din afara țării. Cel mai recent eveniment este o comemorare a tragicelor evenimente de la Fântâna Albă  de la 1 aprilie 1941.

(w882) Sergiu Dan

Prin telefon: Grigore L.Culian

Editorialistul român Grigore L. Culian a fost premiat cu prestigiosul trofeu "Queens Ambassador Award" pentru activitatea sa în cadrul Comunităţii Imigranţilor din Queens, New York. Premiul se acordă anual personalităţilor din comunităţile care au contribuit la dezvoltarea relaţiilor dintre diferitele etnii care trăiesc în New York.

(w882) Culian

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri