loader
Foto

Galerie foto

"Corespondent TVRi": despre astronomie, ADN şi performanţe în educaţie

Pe TVR Internaţional şi TVR + vă invităm să aflaţi noi subiecte din actualitatea românilor care excelează: joi, 23 februarie, de la ora 21:30, în emisiunea "Corespondent TVRi".

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online la TVR+.

150 de ani se împlinesc în 2016 de la naşterea uneia dintre cele mai reprezentative figuri ale ştiinţei europene: profesorul Nicolae Coculescu - astronom, primul director al Observatorului Astronomic din Bucureşti. Biografia lui, "O viaţă printre stele", de Magda Stavinschi a fost lansată de curând. Invitată: Magda Stavinschi- astronom, fost director al Institutului Astronomic al Academiei Române.

(w882) Magda

Cel mai mare târg de turism din lume, dedicat specialiştilor în domeniu, se desfăşoară în aceste zile la Londra. Cum se promovează ţara noastră la acest important eveniment, aflăm de la Marius Popescu, purtător de cuvânt al Autorității Naționale pentru Turism.

(w882) Popescu

La aniversarea a 100 de ani de la lansarea mişcării dadaiste, Cabaret Voltaire din Zurich, locul de naştere al celebrului manifest, a găzduit două evenimente culturale româneşti, organizate de Institutul Cultural Român de la Viena. Prin telefon: Irina Cornişteanu- directoarea Institutului Cultural Român Viena.

(w882) Cornistean

Un grup de studenţi de la Universitatea din Edinburgh a dezvoltat un proiect ce vizează stocarea de date în ADN. Proiectul a fost premiat recent, la Boston, la o competiţie de inginerie genetică pentru studenţi. Din echipa proiectului face parte şi o studentă din România: Cătălina Rotaru. Prin Skype: Cătălina Rotaru

(w882) Skype

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în străinătate se pregătesc pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. "Adoptă un vot" este o campanie lansată în mediul online prin care se facilitează accesul la vot pentru cât mai mulţi cetăţeni moldoveni. În duplex de la Chişinău: Vasile Munteanu - jurnalist TVR Moldova, şi Alina Gaina- reprezentant Centrul Media pentru Tineri.

(w882) Vasile

17 şcoli din 17 ţări europene au câştigat premiul Şcoala Antreprenorială 2016.Vorbim despre şcoala din România, care a obţinut acest titlu, la sfârşitul lunii septembrie, la Riga, dar şi despre importanţa acestor programe în şcolile româneşti. Invitaţi: Dorin Călin – Senior Program Manager, Junior Achievement Romania , Victor Dumitrache- program manager JA Romania. Prin telefon: Mihaela Moca, profesor de ştiinţe economice la Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea.

(w882) Mihaela

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:00 Info Diaspora

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

19:30 Prezenţe româneşti

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri