loader
Foto

„Corespondent TVRi”, despre activitatea artistică a românilor de pretutindeni

Premii, expoziţii şi proiecte ale românilor de pretutindeni, în sumarul ediţiei din 2 februarie a emisiunii „Corespondent TVRi", reluare din 15 decembrie 2016 , de la ora 21:30 la TVR Internaţional şi pe TVR +.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

România se vede şi se aude foarte bine la Lisabona în luna decembrie.

În deschiderea Festivalului de Crăciun din capitala Portugaliei, s-au cântat colinde româneşti.

Aflăm amănunte de la Ioana Bivolaru - Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Portugalia.

(w882) Ioana B

Marius Burhan este un artist român foarte apreciat, atât în ţară, cât şi în străinătate şi care a ales să transmită publicului şi elevilor săi propria viziune  şi pasiunea pentru arta vizuală.

(w882) Marius Bur

Plecat din ţară în 1990 şi revenit acasă după o lungă perioadă de exil creator, jurnalistul şi scriitorul Eugen Cojocaru a acceptat invitaţia noastră şi a venit să ne vorbească despre cele mai recente proiecte ale sale.

(w882) Eugen Cojo

Pe 8 decembrie, la Bucureşti, a avut loc lansarea volumului „Un destin ciudat. J. Breckinridge Bayne, un doctor american pe frontul românesc", scris de istoricul şi diplomatul american Ernest H. Latham Jr. şi tradus de scriitoarea Ioana Ieronim.

(w882) Silvia

Invitată în studio:  Silvia Colfescu, director editorial la Editura Vremea. Prin Skype, din Washington: Ernest H. Latham Jr. şi Ioana Ieronim.

(w882) Ernest

Asociaţia Culturală Internaţională Soleil de l'Est a împlinit, de curând, 22 de ani de activitate. Această aniversare a prilejuit organizarea unei expoziţii retrospective la Bucureşti. Invitat: Michel Gavaza, preşedintele Asociaţiei Culturale Internaţionale Soleil de l'Est, Franţa.

(w882) Michel

Rareş Mihai Florescu este un tânăr violonist care a susţinut numeroase concerte în străinătate şi care este foarte îndrăgit în comunităţile de români. Recent, a încântat publicul din Florenţa cu ocazia spectacolului dedicat Zilei Naţionale a României.

(w882) Mihai Flor

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a primit titlul de Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, odată cu Premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”, distincție acordată la Palatul Națiunilor Unite din Geneva. Corul a susţinut un concert extraordinar la invitaţia Asociaţiei Internaţionale pentru Apărarea Libertăţii Religioase, cu ocazia Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. De la acest eveniment vă prezentăm un reportaj în ediţia de joi, 15 decembrie.

(w882) Madrigal

Madrigal la ONU, Geneva

Foto credit: Pagina oficială Facebook Madrigal

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

(w882) Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri