loader
Foto

Galerie foto

"Corespondent TVRi", despre „100 pentru Centenar” şi “Apostolul Bologa”

Joi, 15 noiembrie, de la ora 21.30, la TVRi şi online pe TVR+, echipa "Corespondent TVRi" v-a pregătit un sumar bogat în noutăţi culturale.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Vă aducem în atenţie principalele programe şi demersuri ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în preajma Centenarului Marii Uniri şi aflăm cum recunoaşte statul român meritele conaţionalilor, care sunt adevarate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţii româneşti peste hotare, prin Programul „100 pentru Centenar”.

Invitată este Ana Maria Bud, director în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

(w882) Bud

Vă spunem o poveste despre eroi, frici, speranțe și iubire, poveste cuprinsă într-un film, realizat de Casa de Productie a Televiziunii Române şi care va putea fi văzut în curând şi la TVR Internaţional. “Apostolul Bologa” este o adaptare inedită şi curajoasă a celebrului roman “Pădurea spânzuraţilor” al lui Liviu Rebreanu.

(w882) DD

Invitaţi: Dominic Dembinski - regizor şi scenarist al filmului “Apostolul Bologa”; Sorin Mîndruţescu - CEO Oracle Romania, organizator al Festivalului  de film şi istorii de la Râşnov.

(w882) SM

Despre literatură, dar şi despre teatru, operă, convieţuiri şi despre arta de a trăi frumos, în ţara  natală sau în cea de adopţie, vorbim cu doi scriitori apreciaţi atât în România, cât şi în străinătate: Elena Dumitrescu- Nentwig, scriitoare, fosta soprană de renume internaţional, şi Radu Sergiu Ruba, scriitor, profesor, jurnalist, traducător şi interpret.

(w882) Net

(w882) Ruba

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri