loader
Foto

Corespondent TVRi, de la Londra la Vilnius

Pe 5 octombrie, de la ora 21.30, la TVRi şi pe TVR +, am început o nouă serie de întâlniri cu Corespondenţii TVR Internaţional, pentru a vă face cunoscute “micile Românii” pe care aceştia le construiesc  şi le păstrează  în diferite  colţuri ale lumii.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sediul Institutului Cultural Român din Londra a fost inclus, alături de alte instituții publice și locuințe private din capitala britanică, în lista clădirilor ce pot fi vizitate la Festivalului de arhitectură „Open House".

Sutele de britanici care au călcat pragul ICR Londra au avut parte şi de o iniţiere într-o importantă componentă a tradiţiilor româneşti, prin expoziţia  România centenară.

(w882) Chiriac

Este invitată să ne vorbească despre acest eveniment Cristina Chiriac, fondator “Flori de ie”, iar prin telefon intervine Dorian Branea, director  ICR Londra.

(w882) Branea

În urmă cu câteva zile, a avut loc la Cluj unul dintre cele mai importante evenimente româno-germane: Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord.

Invitatul Dragoş Anastasiu, CEO Eurolines şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Germane, oferă detalii despre acest festival.

(w882) Anastasiu

"Scriitori despre România" este titlul proiectului organizat de Asociaţia Freedom Smile, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Cel mai recent eveniment din această serie a avut loc la Milano. Ne spune mai multe despre acest proiect Cristian Corobană,  în calitate de manager.

(w882) Corobana

Prima Conferință a Jurnaliștilor Români de Pretutindeni a avut loc în luna septembrie la Montreal, în Canada.  Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Jurnaliştilor Români de Pretutindeni şi s-a bucurat atât de participarea reprezentanților administrației de la București, cât și de cea a jurnaliștilor din mai multe țări unde sunt comunități mari de români.

(w882) Giboi

Este prezent în studio cu amănunte despre conferinţă Alexandru Giboi,  director general al AGERPRES, iar prin telefon participă Cristian Bucur, președintele Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni.

(w882) Bucur

Ambasada României la Vilnius a organizat, pe 29 septembrie, un concert  dedicat memoriei Liviei Maiorescu Dymsza, fiica omului de stat și de cultură Titu Maiorescu. O personalitate remarcabilă, cu un destin fabulos, Livia Maiorescu Dymsza a fost sufletul Societăţii Literare Junimea, a fost cea care l-a inspirat pe Ion Creangă să scrie Amintirile din copilărie şi a avut şi statutul de domnişoară de onoare a Reginei Elisabeta.

Discutăm despre personalitatea omagiată la Vilnius cu Excelenţa Sa Dan Adrian Bălănescu,  Ambasadorul României în Republica Lituania şi Republica Letonia.

(w882) Balanescu

În finalul ediţiei din 5 octombrie, aflăm mai multe informaţii despre comunitatea românească din Houston, SUA, de la unul dintre cei mai dedicaţi membri ai acestei comunităţi, regizor şi în acelaşi timp fondatorul ARCA TV  -  Asociaţia Comunităţilor Româneşti din America, Lucian Blaga.

(w882) Blaga

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioţea, jurnalist TVR

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producători: Mihaela Căciuleanu, Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

17:00 Puternici, împreună

*Câinele ghid-ochii nevăzătorilor

Invitaţi: Filip, un tânăr de 14 ani, nevăzător, care ne povesteşte despre obstacolele pe care le întâmpină, Camelia Platt, Fundaţia Light into Europe şi Andrada Precup

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri