loader
Foto

Corespondent TVRi cu oameni speciali care iubesc tradiţiile

Joi, 10 august, "Corespondent TVRi" v-a invitat să revedeţi ediţia din 20 aprilie 2017, care a adus în studioul emisiunii oameni speciali care au ales să trăiască în România şi să promoveze tradiţiile. La TVRi şi pe TVR+, de la ora 21.30.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Sărbătorile pascale sunt un bun prilej pentru a ne aminti de valorile noastre. Tocmai de aceea, am invitat în această ediţie specială oameni speciali care au ales să trăiască în România sau să se întoarcă aici după mulţi ani şi să promoveze tradiţiile autohtone.

Vă spunem povestea românului maramureşean, născut irlandez, care a venit pe jos de la Săpânţa la Bucureşti,  pentru a atrage atenţia asupra României rurale de care s-a îndrăgostit iremediabil. De doi ani, Peter Hurley este ortodox şi sărbătoreşte româneşte.

(w882) Corespo

Sebastian Burduja a studiat la Stanford şi la Harvard, pe care le-a şi absolvit cu brio, a lucrat la Banca Mondială, dar a ales România.

(w882) Coresponde

Şi nu a venit singur în emisiune. Are o soţie americancă, Holly, şi o minune de fetiţă, Ioana, care ne bucură cu prezenţa sa. Invitaţi: Tianu Burduja şi familia lui.

(w882) Coresponde

Este basarabeancă, dar trăieşte de peste 20 de ani la Bucureşti, unde are o familie frumoasă şi o carieră impresionantă.

(w882) Coresponde

Actriţa Tania Popa ne povesteşte despre obiceiuri de sărbătoare vechi şi noi, împreună cu soţul şi cei doi copii ai săi, Daria şi Slavic.

(w882) Coresponde

Tot despre România rurală vorbim în continuare. Mai exact despre  proiectul Salvasat prin care un grup de români îşi propune să populeze un sat părăsit din judeţul Hunedoara. Invitată: Denisa Tămăslacaru, una dintre iniţiatoarele acestui proiect.

(w882) Coresponde

Oameni speciali, care au ales să trăiască în România, într-o ediţie specială Corespondent TVRi!

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

(w882) Corespo

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri