loader
Foto

Galerie foto

Copiii din diaspora descoperă România

Vineri, 20 septembrie, de la ora 21.30, TVRi transmite o ediţie - retrospectivă a programului de tabere ARC, moderată de Ana Maria Ghiur. Ediția poate fi urmărită și la TVR 3, sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15.30.

 

Ana Maria Ghiur

Cu o tradiţie de peste un deceniu, cea de-a 11-a ediţie a programului de tabere ARC a fost lansată la începutul lunii iulie, concomitent în toate cele patru centre de agrement în care s-a desfăşurat proiectul din 2019: Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara și Săcelu, județul Gorj.

Timp de două luni, peste 3000 de elevi, tineri, studenţi şi profesori români din diaspora s-au întors „acasă” şi au venit în contact cu tradițiile, cultura, gastronomia specifice ţării noastre.

Atelierele de limbă română, de istorie şi de pictură, au fost doar o parte dintre activităţile desfăşurate de participanţi. Nu au lipsit nici serile de discotecă, focurile de tabără, lupta cu odgonul, dar şi meciurile de fotbal sau de baschet.

Invitat: Victor Ionescu, subsecretar de stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

(w882) Taberele A

(w882) Taberele A

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri