loader
Foto

Cooperarea academică și implicarea universitarilor din diaspora în proiectele de dezvoltare ale României | VIDEO

Miercuri, 19 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Mihaela Crăciun l-a avut invitat în emisiunea „Articolul VII” pe Leonard Azamfirei, rector al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

„Cunoașterea nu poate fi ștearsă. Trebuie să înaintăm pe drumul care duce de la căutarea cunoașterii la controlul destinului nostru”, spunea la Timișoara, la Smart Diaspora, Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru chimie.

(w882) Mihaela Cr

Foto: Mihaela Crăciun cu Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru chimie, la Smart Diaspora 2023

Timișoara a fost capitala inteligenței românești de pretutindeni, în perioada 10 - 13 aprilie 2023. Sute de universitari din țară și din străinătate s-au reunit în cadrul Conferinței „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, eveniment găzduit de Alianța Timișoara Universitară.

Dintre cei peste 1.200 de invitați, 400 au venit din 30 de țări, majoritatea din Uniunea Europeană, alături de cercetători și universitari din Republica Moldova, Japonia, Singapore, Australia, SUA şi Marea Britanie.

La conferință au participat personalități marcante din comunitatea academică și științifică, recunoscute pe plan internațional, precum și reprezentanți ai autorităților publice și ai mediului de afaceri din România.

În cadrul celor 38 de workshopuri organizate pe diverse teme, fiecare și-a transmis din experiența proprie și dorința de a iniția proiecte menite să dezvolte arii științifice, multiculturale, antreprenoriale, migrație, orașe inteligente, medicină, chimie, securitate cibernetică sau științe umaniste, cu impact în viața noastră de zi cu zi.

(w882) LEONARD AZ

Foto: Leonard Azamfirei

***
Jurnalist Raluca Tudor
Realizator și moderator Mihaela Crăciun
Producător Iulia Popescu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

22:40 Drag de Romania noastră!

Concert *

Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

Prezintă Paul Surugiu-Fuego

Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Andreea Baciu

Producător Codruţa Prunariu

1:35 Vis sau realitate? (R)

*Invitată Amalia Enache

Prezintă Sebastian Felix Ţopescu

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri