loader
Foto

Concert eveniment la TVR: "Ziua Culturii Naţionale"

Vineri, de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA au transmis Concertul eveniment "Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021" organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română la Ateneul Român.

 

Vineri, de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA au transmis Concertul eveniment "Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021" organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română la Ateneul Român, în parteneriat cu Guvernul Romaniei, Ministerul Culturii, SRR şi Televiziunea Română.

În prima parte a evenimentului, Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal ne-au propus un program cu lucrări simfonice românești, semnate de George Enescu,  Bela Bartok şi Sabin Păutza.

(w882)

În partea a doua a evenimentului, Orchestra Română de Tineret s-a aflat pe scenă împreună cu formația Direcția 5 și dirijorii Ionel Tudor și Andrei Tudor, într-un program de piese moderne din repertoriul formației transpuse, inedit, în aranjament simfonic.

(w882)

Fanii Direcţiei 5 au avut surpriza să asculte, în această nouă orchestraţie, cântece îndrăgite precum: “O zi de primăvară”,” Din prima până în ultima zi”,” Ai un loc”,” Am nevoie de tine”,” Dac-ai ști”,”Te iubesc”,” Povestea noastră”,”Ce dacă”.

(w882)

De pe scena Ateneului Român nu au lipsit momentele lirice în care actorul Adrian Păduraru, prezentatorul întregului spectacol, a recitat din creaţia eminesciană.

În cadrul evenimentului au fost prezentate mesajele de Ziua Culturii Naţionale din partea mai multor oficialităţi, în frunte cu Preşedintele României, dl. Klaus-Werner Iohannis.

 

 

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri