loader
Foto

Comorile şi performanţele României, la “Corespondent TVRi”

Joi, 17 martie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional am descoperit poveşti de viaţă despre românii din lumea întreagă, dar şi despre performanţele internaţionale ale unora dintre conaţionalii noştri.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Comorile României” sunt admirate în această perioadă de publicul din China, în cadrul celei mai mari expoziţii organizate vreodată de ţara noastră. Despre ce a însemnat organizarea unei expoziţii de asemenea amploare, dar şi despre importanţa unui astfel de demers, aflăm de la Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României.

(w882) Ernest Obe

i74 este o inițiativă legislativă cetățenească, născută în baza Articolului 74 din Constituţia României. Prin prevederile acestui articol, cetățenii români cu drept de vot pot introduce legi în Parlament.

Proiectul îşi propune să adune, până la data de 10 aprilie 2016, 100.000 de semnături din cel puțin 11 județe ale României - fiecare cu cel puțin 5.000 de semnatari. Astfel, cetățenii României pot schimba, prin lege, modul de funcționare al Parlamentului. Amănunte despre stadiul în care se află proiectul aflăm de la: Alexandra Sasu- coordonator comunicare şi Alexadru Stănescu, membru al fundaţiei CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români).

(w235) Alexandra(w235) Alexandru

Apoi, aflăm care sunt cele mai importante evenimente româneşti care se desfăşoară în această perioadă la Bruxelles, în capitala Uniunii Europene, unde comunitatea românească se află în contact permanent cu valorile noastre tradiţionale şi datorită colaboratorilor noştri de la Casa de cultură belgo-română Arthis. Invitaţi: Carmen Draghici şi Liviu Hopârtean, fondatorii Casei de cultură belgo-română Arthis.

(w882) Carmen DrÄ

Serile Acasă din Lisabona organizate de Ambasada României în Portugalia şi de ICR Lisabona continuă, spre încântarea publicului românesc şi portughez, deopotrivă. Săptămâna trecută a fost rândul bucureştenilor să evoce farmecul urbei lor. Partenerii Institutului Cultural România de la Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti – au propus, pentru acest eveniment, expoziţia de fotografie „Inspired by Bucharest” şi filmul „Colţuri de Bucureşti”. Invitaţi: Aurel Vîrlan - director de imagine la TVR si artist fotograf, Vlad Trandafir – regizor. Prin telefon: Vasile Popovici, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Portugalia şi Violeta Ciurelm, unul dintre cei mai respectaţi manageri de top din lumea financiară portugheză.

(w882) Vlad TRand

(w882) Aurel V

(w882) Vasile Pop

Echipa de robotică Autovortex, condusă de Ionuţ Panea- profesor la ASE- a reuşit, în doar câţiva ani, să aducă în România cele mai importante medalii de la competiţiile internaţionale de profil. Liceenii s-au întors recent din Germania, Coreea de Sud şi Rusia cu medaliile de aur, iar acum se pregătesc să plece în Olanda şi America. Invitat: Ionuţ Panea, profesor coordonator, echipa Autovortex.

(w882) Ionuț Pan

Turneul „Flautul Fermecat”, susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, va trece oceanul în acest sfârşit de săptămână, la Washington, DC și la New York, cu un program „100% românesc”. Invitat: Ion Bogdan Ştefănescu - flautist. Prin telefon: Horia Mihail- pianist, Mircea-Dorel Suciu, director adjunct: Institutul Cultural Român New York.

(w882) Ion Bogdan

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri